Seçim tarihinin yaklaşmasıyla birlikte ilimiz Nevşehir'de siyaset iyiden iyiye hareketlenmeye başladı. Seçime girecek siyasi partiler aday adaylık başvurularını almaya başlarken, sadece AK Parti henüz başvuru almadı. Resmi başvuruların dışında henüz aday adaylıklarını açıklamayan ancak adı geçen birçok isimde kamuoyunda konuşulur oldu. Geçen genel seçimlerde olduğu gibi, bu yerel seçimlerde de aday adaylık başvurularında patlama olacağa benziyor.

Partilere göre aday adaylık için resmi başvuru yapan ya da adı kamuoyunda geçen isimler şunlardır.
 

AK Parti: Hasan Ünver,Rıdvan Köybaşı,Zafer İnanır,Mehmet Özkan,Emrah Güner,Ahmet Belada,Dr.Mustafa Körükcü,Rasim Arı,Ersan Erkut,Dr.Fatih Yakut,Memduh Oğuz,Miktad Şahin

 

CHP: Süleyman Kurt
 

MHP: Ömer Ay,Mehmet Varol,Seyit Salgın
 

BBP: Yavuz Uluer
 

Öte yandan AK Parti de Acıgöl için İsmail Çavuşoğlu,Avanos için Dr.Mustafa Körükcü,Göreme İçin Nuri Cingil,Kavak İçin Celal Yiğit,Yazıhüyük için Cengiz Çavdar isimleri yeniden aday gösterilmesine kesin gözüyle bakılıyor.

MHP de ise devam eden Başkanlardan Sulusaray Belediye Başkanı Sadi Yalbırdak,Derinkuyu Belediye Başkanı Ahmet Balcı isimleri yeniden aday gösterilmesine kesin gözüyle bakılıyor.

Görünen o ki,Nevşehir de 2014 Mart  ayında yapılacak Yerel Seçimlerinde AK Parti ile MHP yarışacak.CHP nin ise sadece Hacıbektaş ilçesinde şanslı gösteriliyor.

2014 Mart yerel seçimlerinde 2000 nin altında kalarak Belediyelikten düşen 21 beldeler bu seçimlere giremeyeceği için toplamda 23 Belediye için Başkanlık yarışı olacak.

Yerel seçimler FİB Haber Merkezinden takip edilir.