7 Haziran 2015 tarihinde yapılacak olan Genel Seçimler öncesinde Nevşehir’de siyaset kazanı kaynamaya başladı.

 

7 Haziran 2015 tarihinde yapılacak olan Genel Seçimler öncesinde siyasi partilerde de artık hareketlilikler yaşanmaya başladı. Son üç dönemdir olduğu gibi 2015 Genel seçimlerinde de hareketliliğin yaşanması beklenen partilerin başında AK Parti geliyor. Kimilerine göre 30 kimilerine göre ise 50’ye yakın aday adayı olacağı belirtilen AK Parti’de özellikle 10 Şubat tarihinden sonra aday adaylarının artması bekleniyor.

 

Nevşehir’de hareketliliğin yaşanması beklenen bir diğer siyasi partinin ise Milliyetçi Hareket Partisinin olması bekleniyor. MHP’den özellikler Nevşehir’in kamu oyu tarafından tanınmış kişilerin aday adaylıkları konuşulurken, MHP tabanı ise Nevşehir halkı tarafından sevilen kişilerin aday gösterilmesinden yana bir tavır sergiliyor.

 

Cumhuriyet Halk Partisi ise yeni İl Başkanı Kamil Gülmez’in başkanlığında 2015 seçimlerinden bir milletvekili çıkartmanın hesabını yapıyor. Ancak bugüne kadar CHP’den aday adaylığını ise resmi olarak bir aday adayı açıklamış bulunuyor. CHP eski İl Başkanı Mehmet Değirmenci ise şimdiler kamu oyundan uzak durması ise dikkatlerden kaçmıyor.