Nevşehir'de "telefonla AK Parti Anketi "Aman bu tuzağa düşmeyin...

Nevşehir'in her yerinde bugün telefonlar çaldı. Herkese sorulan soru aynıydı. Alo şu dört isimden hangisini Milletvekili Aday adayı olarak görmek istersiniz.

Fakat bazı isimlerin sorulmaması açıkcası insanlarımızı uyandırdı ve ALGI operasyonu olarak değerlendirildi. 

Konu hakkında çok sayıda ihbar aldık... Vatandaşlar ve aday adaylarını tedirgin eden sözde telefonla anket için Bizi bile aradılar!

Bugün FİB Haber Merkezimizi de 0 312 425 17 .. numaralı sabit hatla arayan ve otomatik telesekreterin sorduğu soru aynen şöyle; 7 Haziran Genel seçimlerinde sadece şu dört isimden hangisinin AK Partiden Nevşehir Milletvekili olmasını istersiniz ? 1.............. 2 ............. 3..................4........... Bu isimlerden hangisini Aday görmek istiyorsanız 1 den dörde kadar o numarayı tuşlayın türünden yapılan telefonda anket manipilasyonuna sakın inanmayın.

Nevşehir de telefonla yapılan sahte anket için Durumdan rahatsız olan AK Partili seçmenler ise hem sosyal medyadan hem de FİB Haber'i arayarak tepkilerini dile getirdiler. 
Bazı vatandaşlar ise kendilerini arayan 312 alan kodlu numarayı aradıklarını ve telefona kimsenin cevap vermediğini ve sonrasında faksa bağlandığını söylediler.
Olayın açığa çıkmasının ardından telefonla yapılan anketin son bulması bekleniyor.... 

Her Telefonla ankete sakın inanmayın ...!

Tamamen Gayri Ciddi olarak farklı amaçlarla hazırlatılan sözde Telefon yada internet anketlerine kesinlikle itibar edilmemeli.

Genel seçimlerle ilgili Aday adayları konusunda  telefonda bilgi almak isteyen kişilere karşı vatandaşları uyarıyoruz ...

3 Bin Tl verip ankette birinci çıkabilirsiniz ama ya gerçekler ?


Özellikle konuyla ilgili AK Parti Genel Merkezinden yetkili bir isimle yaptığımız görüşmede bu tür sözde telefonla anketlere itibar edilmemesi gerektiğini vurgulayarak şunları söyledi; - Son günlerde farklı amaç ve gayeye istinaden yürütülen internet üzerinden ya da telefonla yapılan anketlerin asla gerçeği yansıtmadığı ve kesinlikle güvenilir olmadığını söyledi. Algı yaratmak için yapılan bu tür anketlerin, 3 bin TL karşısında isteyene istediği sonucu sağladığını belirten yetkili, “Bu anketleri yapan kişilere inanmayın” diyerek aday adaylarına uyarıda bulundu.

“Hiçbirisi istatistik biliminin verilerini taşımıyor ve 3 bin TL’yi verince isteyenin istediği sonucu alması sağlanıyor” 

Yetkili şöyle konuştu: “ Bu işi algı yaratmak için yapan aday adayları varsa yanlış yapıyorlar. Bu iş için piyasa rakamının 3 ila 5 bin TL civarında olduğu söyleniyor. Ayrıca isteyene istediği sonucu da getiriyorlar. Bu kişilere sakın inanmayın. Çünkü bunların hiç birinde cross sorgusu, pseudo testing gibi istatistik bilimi verilerine göre yapılmıyor.” dedi.

FİB Haber Merkezi olarak AK Parti Genel Merkez ile bu anketin yapıldığı saatlerde görüştük.

Nevşehir ile ilgili kesinlikle genel merkez tarafından bugün bir sorgulama anketi yapılmadığını, fakat isteyen herkesin Telekom’a parası karşılığında böyle bir anket yaptırabileceğini ifade ediyorlar. Bizim tahminimizde bu yönde. Burada birileri sahtekarlık yapıp halkın zihnini bulandırıyor. Fakat çıkan isimler ortada. Genel Merkeze’de bu isimler mutlaka rapor edilecektir.

BU TÜR ANKETLERİ HİÇ BİR SİYASİ PARTİ DİKKATE ALMIYOR

Telefon yada İnternet üzerinden yapılan bu tür anketleri hiçbir siyasi parti dikkate almıyor. İnsanlar yalnızca kendi isimlerini duyurma hevesi ile böyle para tuzaklarına binlerce lira para kaptırıyorlar. Sonuç olarak yalnızca kendi heveslerini tatmin ederek, ancak kendilerini kandırmış oluyorlar.