Nevşehir'de yurt genelinde terör protestosu için Ülkü Ocakları Genel Merkezi'nce çağrıda bulunması üzerine Nevşehir Ülkü Ocakları Başkanlığı'nca teröre lanet yürüyüşü düzenlendi.

Nevşehir’de 4 Bin Kişi Şehitler İçin Yürüdü

Hakkari ve Iğdır'daki terör saldırıları, Nevşehir ülkü ocakları tarafından kalabalık bir topluğun yürüyüşüyle  protesto edildi.

Nevşehir Valilik önünde başlayan Teröre Lanet Şehitlerimize Saygı yürüyüşünde "Allahu Ekber "  'Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez!!!' "Ya Allah Bismillah Allahuekber" Şehidim Bize Hakkını Helal Et , nidalarıyla şehir merkezinden Nevşehir Kurşunlu Camiisine doğru yürüdü.

Yürüyüşte zaman zaman HDP ve AK Parti'yi hedef alan sloganlar atıldı.

Son günlerde ardı ardına gelen terör saldırıları ve akabinde gelen şehit haberlerine tepkiler çığ gibi büyürken, Nevşehir'de de Ülkü Ocakları İl Başkanlığı'nca düzenlenen terör olaylarını protesto yürüyüşüne yoğun katılım oldu.

Nevşehir Telekom binası önünde toplanan MHP İl Başkanı Göksel Taşçı , MHP Nevşehir Milletvekili Mehmet Varol ,MHP'li Belediye Başkanları ve MHP teşkilatıyla Nevşehirli ülkücüler ,STK'lar ,MHP'li Meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaşlarda eşlik ederek ellerinde Türk Bayrakları ile terörü lanetleyen slogan ve tekbirler eşliğinde Atatürk Caddesi’nden, Kurşunlu Camiye kadar yürüdü. 


Nevşehir Ülkü Ocakları Başkanlığı tarafından ‘’Şehitlere Saygı’’ yürüyüşü düzenlendi.

BİNLER YÜRÜDÜ...!


Nevşehir Ülkü Ocakları Başkanlığı tarafından düzenlenen Şehitlere Saygı Yürüyüşü öncesinde binlerce vatandaş Türk Telekom önünde bir araya geldi.

Nevşehir Ülkü Ocakları Başkanı Yahya Leblebici burada bir basın açıklaması yaptı. Leblebici, ‘’7 Haziran seçimlerinden sonra başlayan süreç, bugün itibariyle Iğdır, Tunceli Hakkari'de gerçekleştirilen hain saldırılar ile beraber vatan evlatlarımızın şehit olması ile devam etmektedir.

Aziz vatanımızın dört bir yanı, keder, hüzün ve yasa boğulmuş, analar evlatlarını, kadınlar eşlerini ve çocuklar babalarını kaybetmişlerdir. Varlık sebebi bu Ülkeyi bölmek, kardeş kavgası çıkarmak olan eli kanlı terör örgütü fıtratının gereğini bugün de sergilemektedir. Aşağılık katiller, taşeronluğunu yaptığı karanlık odakların kanlı emellerine hizmet etmekte, vazife başındaki askerimize ve polisimize alçakça pusu kurmakta; bu gözü dönmüş it sürüsü teröristler hakkını savunduğunu iddia ettiği bölge halkını dahi katletmekten geri durmamaktadır. 7 Haziran genel seçimlerinden sonra "korucular bölgemizden defolsun" diyen, terör örgütünün siyasi uzantısı da bu süreçte, kimlere hizmet ettiğini bir defa daha ortaya koymaktadır. Barış söylemleriyle ortaya çıkıp çatışma ortamını körükleyen malum siyasi parti, bu düşünce yapısıyla ve terörü destekleyen tavırlarıyla, kaç oy alırsa alsın Türk Milliyetçileri için yok hükmündedir, boş hayalleri ve zehirli fikirleriyle birlikte yok olmaya mahkumdur. İnanıyoruz ki; Milletimiz, birlik ve beraberliğe olan inancıyla bu zihniyete asla geçit vermeyecek, Yüce Yaradan da onlara Kahhar sıfatıyla muamele edecektir.

Terörü bu şekilde azdıran ve aziz Milletimizin başına yeniden musallat eden sürecin, "PKK açılımı süreci" olduğunu, bu süreçte bölücü hainlerin güç kazandığını daha önce de defalarca vurguladık. Son olarak, Cumhurbaşkanı Recep Erdoğan da, katıldığı bir televizyon programında eli kanlı örgütü kastederek “Çözüm sürecinde silah stoklamıştır.” şeklindeki ifadesiyle, terörist elebaşı Öcalan ile birlikte mimarı olduğu sürecin ülkemizi getirdiği noktayı itiraf etmiştir. "Açılım süreci" adını verdikleri ihanet sürecinde, eli kanlı terör örgütü Devleti yönetenlerin ihanet ve gafletinden faydalanarak, alan hakimiyetini güçlendirmiş, şehirlerde silah ve mühimmatlarıyla beraber konuşlanarak eylem gücünü artırmaya yönelmiştir. Oslo görüşmeleri çerçevesinde devleti yönetenlerin terör örgütünün güç kazanmasından haberdar olduğunu anladığımız bu süreçte, güvenlik güçlerimizin elleri kolları bağlanmış, operasyon yetkileri ellerinden alınmış, asker ve polisimiz basiretsiz ve yalaka mülki amirlerin emrine altında etkisiz hale getirilmiştir.

Gelinen noktada, "mahalle yanarken birileri saçlarını tararmış" misali, iktidar mensupları ve yandaşları, hatalarını anlamak ve derhal geri dönmek yerine yüzsüzce ve adeta milletimizle alay ederek, suçu sağa sola atmakta, memleket yangın yerine dönmüşken, sarayın akıbeti, seçimin akıbetine odaklanarak kara ve kirli propagandalarına devam etmektedirler. İktidar mensuplarını, beslemelerini ve yandaşlarını açık bir şekilde uyarıyoruz. Terör eylemlerini gerçekleştiren kahpeler kadar, sizin de suçlu olduğunuzu biliyoruz. PKK elebaşısı bebek katili Öcalan'a methiyeler dizdiğiniz, Habur'da teröristleri çiçeklerle karşıladığınız, Oslo'da pazarlık masası kurduğunuz günleri, Dolmabahçe'deki mutabakatınızı unutmadık, unutmayacağız ve unutturmayacağız. Bu size son uyarımızdır: Kirli ve aşağılık siyasetinizden derhal vazgeçin. Kara propagandayı, suçu başkasına yüklemeyi bir kenara bırakın. Buzdolabına kaldırdığınız ihanet sürecini, derhal buzdolabından çıkararak imha edin. Pis ve yılan dilinizi kapatıp, iğrenç sesinizi kesin. Her birinizin kim olduğunu, nereden nasıl peyda olduğunu, hangi karanlık yataklarda düşüp kalktığınızı biliyoruz. Gün oldu solcu, gün oldu liberal, gün oldu siyasal İslamcı oldunuz, ancak bu millete ihanetiniz hiç bitmedi. Artık tercihinizi yapacaksınız, ya adam gibi ekmeğini yediğiniz millete layık olun, ya da bu ülkede size huzur ve mutluluğun haram ol gerçeğine kendinizi hazırlayın’’ diye konuştu.

Nevşehir Ülkü Ocakları Başkanı Yahya Leblebici’nin konuşmasının ardından ‘’Şehitlere Saygı Yürüyüşü’’ Türk Telekom önünden başladı. Düzenlenen yürüyüşe MHP Nevşehir Milletvekili Mehmet Varol, MHP İl Başkanı Göksel Taşçı, MHP Kadın Kolları Başkanı Yıldız Gürbüz, Gülşehir Belediye Başkanı Vahdi Arısoy, MHP İlçe Başkanları, Belde Belediye Başkanları ve 4 Bin kişiye yakın vatandaş katıldı. Yürüyüşe katılan vatandaşlara tarafından, ‘’Ne Mutlu Türküm Diyene, Her Türk Asker Doğar, Askere Uzanan Eller Kırılsın’’ sloganları eşliğinde yürüdüler. Kurşunlu Camiinde sona eren yürüyüş sonrasında ise Ülkü Ocakları tarafından şehitler için Mevlid-i Şerif okutuldu. 
 

Ülkücü Yemini ettikten sonra grup olaysız bir şekilde dağıldı.