Yardım askıda kampanyası hakkında bilgi veren Fişekçi Camii İmam-Hatibi Vedat Çiğdem; “Esnaf kardeşimiz işyerinde bir köşe hazırlıyor. Buraya yardım yapmak isteyen müşterileri veya kendisi yardımları bırakıyor. İhtiyaç sahibi gelince de oradan ihtiyacı kadarını alıp gidiyor. Yani ihtiyaç sahibi kimin yardım ettiğini, yardım edende kime yardım ettiğini bilmiyor. Buna ancak esnaf kardeşimiz vakıf oluyor. Yani, kısaca yardım kumbarası veya daha önce ecdadımızın yaptığı sadaka taşları gibi diyebiliriz.

Ramazan’ın ilk günlerinden beri ilimizin farklı bölgelerinde, esnaf ve maddi durumu iyi olan kardeşleri ziyaret ediyoruz. İlgi çok güzel, adeta insanlar böyle bir hizmeti bekliyorlarmış. Bu kampanyaya iştirak eden iş yerlerinin bilinmesi içinde, kampanyaya katılan iş yerinin camına bir yazı yapıştırıyoruz. Yardım yapmak isteyen kişileri de buralara yönlendiriyoruz. Esnaflarımızı ziyarete gidip, kampanya hakkında bilgilendiriyoruz. Tüm ziyaret ettiğimiz esnaflarımıza da Sevgili Peygamberimizin hayatını anlatan Siyer-i Nebi Kitabı’nı hediye ediyoruz

Bize destek olan tüm kardeşlerimize teşekkür ediyoruz. Yüce Mevlâ’dan dileğimiz, kimse boynu bükük kalmasın, bu Ramazan ve her zaman” dedi.