NEVŞEHİR(MHA) Milli Eğitim Müdürlüğü sorumluluğu alanında Nevşehir yepyeni yatırımlara imza atıyor.

Ak Parti Nevşehir Milletvekili Av. Ebubekir Gizligider, ilimize 2014 yatırım programına alınan ve ihaleleri büyük ölçüde yapılan yatırımların tamamlanması ile 110 derslik daha kazandırılacağını söyledi.

Nevşehir Merkez Kız İmam Hatip Lisesi ve Pansiyonu için 12 Milyon 750 bin harcama yapılmasının öngörüldüğünü kaydeden Ak Parti Nevşehir Milletvekili Av. Ebubekir Gizligider, yapılan ihaleye itiraz edilmesi sonucunda bu yatırımın bir an önce başlatılması için çaba sarf ettiklerini söyledi.

Yine merkez Yeni TOKİ İlkokuluna 2 Milyon 307 bin TL, İmam Hatip Ortaokulu için2 Milyon 347 bin TL, Merkez Özel Eğitim Uygulama Merkezi için 1 Milyon 165 bin TL,

Acıgöl İmam Hatip Lisesi ve Pansiyonu için ise 12 Milyon 750 bin TL ödenek harcanmasının öngörüldüğünü belirten Ak Parti Nevşehir Milletvekili Ebubekir Gizligider, söz konusu bu yatırımların ilimize kazandırılması için gayretli bir şekilde çalıştıklarının altını çizdi.

Gizligider, “2014 yılında toplam 110 derslik ve 5 yapım işi planlanmıştır. Bu işlerin yaklaşık proje bedeli ise 31 Milyon 320 bin TL‘dir. Merkeze yapılacak Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi  (ihale edildi, ancak KİK itiraz var), Acıgöl Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Merkez İmam Hatip Ortaokulu yapım işlerinin ihalesi edildi. Merkeze yapılacak olan TOKİ İlkokulu ile Merkez Özel Eğitim Uygulama Merkezi ihale edildi” dedi.