Daha önce yapılan açıklamalar doğrultusunda Ekim ayı ortalarında temel atma aşamasına gelmesi beklenen yeni öğretmenevinin ihalesinin gerçekleştirildiğine dikkat çeken İl Milli Eğitim Müdürü Osman Şimşek, ihale sürecinin son safhaya geldiğini, ihaleye itirazın olmaması durumunda İl özel idaresinin en kısa sürede temel atma aşamasına geleceğini söyledi. 

Nevşehir’e 14 milyonluk dev yatırımı kazandıracağız...


İl Milli Eğitim Müdürlüğü görevine başladığı günden itibaren yeni öğretmenevinin bir an önce temelinin atılarak inşaatına başlanması konusunda ciddi bir gayret içerisinde olduklarını belirten İl Milli Eğitim Müdürü Osman Şimşek, daha önce yer seçimi, ödenek ve Proje konusunda yaşanan sorunlar nedeniyle ağır aksak yürüyen projenin yeniden revize edilerek ihale aşamasına kadar getirilmesinde önemli bir çabanın yer tuttuğuna değindi. 


Tamamlandığında Kapadokya bölgesinin başkenti Nevşehir’e yakışır bir öğretmenevinin ilimize kazandırılmış olunacağını söyleyen Milli Eğitim Müdürü Şimşek, en kısa sürede yeni öğretmenevinin temelinin atılarak inşaata bulanacağını bildirdi. Bu arada il özel idaresi tarafından yürütülen ihale süreciyle ilgili son aşamaya gelindiği bilgisi alındı. Yapılan ihaleye herhangi bir itirazın olmaması durumunda çok kısa bir zamanda yeni öğretmenevinin inşasına başlanacağı belirtildi. İçerisinde Milli Eğitim Bakanlığının bölgede düzenleyebileceği eğitim programlarına uygun konferans salonları, cep sineması, süit odaları, otoparkı ve sosyal donatılarının da yer alacağı yeni öğretmenevi için geriye sayım sürüyor. 


Bu arada İl Milli Eğitim Müdürü Şimşek, yeni öğretmenevinin projesinin yeniden revize edilmesi, ödenek ve yer konusundaki sıkıntıların en kısa sürede çözüme kavuşturulmasında gösterdikleri yoğun çabadan dolayı Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan başta olmak üzere Nevşehir Milletvekillerine de teşekkür etti.