Nevşehir’e 2011 Genel seçimlerinden 2014 yılına kadar yapılan hizmetlerle ilgili bilgiler aktaran AK Parti Nevşehir Milletvekili Ebubekir Gizligider; “Nevşehir’in AK kadroları olarak birlik ve beraberlik içerisinde şehrimize ulaştırma ve haberleşmeden, sağlığa, üniversiteden, gıda tarım ve hayvancılığa kadar,2002 den 2014 e kadar toplam 2 milyar 999 milyon 300 bin TL’lik yatırım yapıldı” dedi.

AK Parti İl Teşkilatı tarafından yılın ilk gününde Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi’nde 2014 yılı değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi.
AK Parti İl Başkanı Mehmet Ali Tanrıver’in divan başkanlığında yapılan toplantıya Nevşehir Milletvekilleri Ahmet Erdal Feralan, Murat Göktürk ve Ebubekir Gizligider, Merkez İlçe Başkanı Salih Açıkgöz, Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Rauf Yanar, İl Genel Meclis Başkanı Süleyman Özgün, Belediye Başkanları, Belediye meclis Üyeleri, İl Genel Meclis Üyeleri, Belde ve Mahalle başkanları ile çok sayıda partili katıldı.
Basın toplantısının açılış konuşmasını gerçekleştiren AK Parti Nevşehir İl Başkanı Mehmet Ali Tanrıver, Aralık ayı içerisinde gerçekleştirilen İl kongresine katılımından dolayı AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’na teşekkür etti. Bir şölen havası içerisinde geçen kongrenin Nevşehir’e ve Türkiye hayırlar getirmesi temennisinde bulunan Tanrıver, halka hizmet düşüncesi ile ciddi misyon üstlenen AK Kadroların bundan sonraki süreçte de aynı kararlılık içerisinde hizmet üretmeyi sürdüreceklerini ifade etti.

“ŞEHRİMİZİ KAPI KAPI GEZEREK SEÇMENLİRİMİZİ VE ÜYELERİMİZİ ZİYARET EDECEĞİZ”
Önümüzdeki aylarda kadın ve gençlik kolları kongrelerinin yapılacağını ifade eden Tanrıver, “Bizler Ak parti Teşkilatları olarak 15 Eylül 2014 itibariyle kongre sürecimizi başlattık ve Kasım ayı içerisinde İlçe kongrelerimizi tamamladık. Aralık ayı içerisinde de Genel Başkanımız ve Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu’nun da katılımlarıyla birlik beraberlik ve şölen havası içerisinde Türkiye’de örnek bir kongre gerçekleştirdik. Bundan sonraki süreçte Ocak ve Şubat ayı ortasına kadar ilçelerimiz başta olmaz üzere Kadın ve Gençlik Kolları kongrelerimiz olmak üzere kongre sürecimizi tamamlayacağız. Bundan sonraki süreçte üye çalışmalarımızı başlatacağız, şehrimizi kapı kapı gezerek üyelerimiz ziyaret edeceğiz, Başbakanımızın kendilerine olan özel mesajlarını ileteceğiz. 3 Milletvekilimiz, İl yönetimimiz merkez ilçe yönetimimiz ve gençlik kollarımızla birlikte üye ziyaret kartlarımızla birlik ve beraberlik içerisinde ziyaretlerimizi gerçekleştireceğiz” dedi.

“MİLLETVEKİLLİĞİ SÜRECİ İLE İLGİLİ BİR GELİŞME YOK”
7 Haziran 2015 tarihinde yapılması öngörülen milletvekilliği seçimleri öncesinde milletvekilliği aday adaylığı başvurularına ilişkin olarak şu ana kadar AK Parti Genel Merkezi tarafından bir tarih bildiriminin yapılmadığını ifade eden Tanrıver, şöyle konuştu; “ Bu süreçler içerisinde aday adaylığı için başvuru tarihi bulunmamaktadır. Ancak kongre süreçlerinden sonra 2015 genel seçimleri için aday adaylığı ve resmi kurumlarda görev yapanlar için istifa tarihleri açıklanacaktır. Zaten bu yöndeki gelişmeler kamuoyu ile paylaşılacaktır”
Nevşehir Milletvekili Ebubekir Gizligider ise, İktidara geldiklerinde bu yana birlik ve beraberlik içerisinde hizmet ettiklerini belirterek; “Bundan sonraki süreçte de hizmetlerimiz artarak devam edecektir. 2014 yılında şehrimize İki milyar dokuz yüz doksan dokuz milyon üç yüz bin TL’lik yatırım
yaptık. Bunlar ise, Ulaştırma ve Haberleşmede 243 Milyon TL, Eğitimde 149 Milyon TL, Sağlıkta 19 Milyon TL, Orman ve Su işlerinde 90 Milyon TL, Enerji ve tabi Kaynaklarda 81 Milyon TL, Çevre ve şehircilikle 20 Milyon TL, TOKİ’de 476 Milyon TL, İlbank’ta 623 Milyon TL, Gıda Tarım ve Hayvancılıkta 566 Milyon TL, Aile ve Sosyal Politikalarda 200 Milyon TL, Gençlik ve Sporda 71 Milyon TL, Bilim Sanayi ve Teknolojide 2 Milyon TL, Vakıflarda 4,5 Milyon TL, KOSGEP’te 16 Milyon TL, KÖYDES’te 36 Milyon TL, Kalkınma Ajansında 12 Milyon TL, Üniversite’de 171 Milyon TL’LİK hizmet yatırımı yapıldı” dedi.
Ebubekir Gizligider, şöyle devam etti; “İl Özel İdaresi’nin köylere kanalizasyon yapım ve bakımı, asfalt, kumlama bakım onarım, kar ile mücadele, içme suyu şebeke değişim ve onarımı, bina güçlendirme ve Okul bakım onarımları gibi hizmetlerde daha faaliyet göstermektedir.2011-2014 yılları arasında gerçekleştirilen hizmetler toplam 134.349.115 TL ile yapılmıştır. Bu hizmetlerden bazıları ise; İl özel idaresinin daha hızlı aktif ve aynı anda pek çok noktada hizmet vermesi amacıyla hizmet araçlarının yenilenmesi için araç parkına 2011-2014 yılları arasında 4.098.086.12 TL harcama yapılarak; 3 adet pikap, 1 adet Midibüs, 1 adet otobüs, 5 adet silindir, yol çizgi makinesi,2 adet greyder,4 adet damperli kamyon, asfalt relaytankı,1 adet Minibüs,2 adet kar temizleme makinesi, paletli dozer ve 2 adet tam donanımlı acil yardım ambulansı olmak 24 adet araç alınması, 9 Ekim 2014 tarihi itibarıyla hizmete açtığımız Avanos-Öz konak-Topaklı yolumuz maliyeti 6 milyon TL olup Kültür ve Turizm Bakanlığından tarafımızdan aktartılan ödenekle tamamlanarak hizmete açılması, Avanos-Ürgüp yolu özel idare imkânları ve Kültür ve Turizm Bakanlığı desteği ile 4.500.000 TL bedelle ulaşıma açılması, Ürgüp-Ayvalı-Bahçeli köprü ve bağlantı yolu yapımı ihalesi yapılmış olup. Bölgenin Elli yıllık hayali (3.000.000 TL ödenek ile) yapımına başlanılması verilebilir”.
Gençlerin öğrenme ve barınmalarında daha sağlıklı, fiziki şartları modern yurt binası yapımı için 500 kişilik yapımına başladığı yurt binamıza ilave olarak 500 kişilik yeni bir yurt binası yapımının ihalesi yapıldığına dikkat çeken Gizligider; “Önümüzdeki günlerde başlanacaktır. Her iki yurdumuzun maliyeti 33.000.000 TL dir. Bu yurtlara ilave olarak merkezde 1962 yatak kapasiteli yurt kiralanmıştır. Nevşehir genelinde 4.000 yurt kapasitesi ile 15.253 öğrenci kapasitesine ulaşmış bulunan Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi öğrencilerimizin %26’sı devlet yurtlarında barınması sağlanmış olacaktır. Mevcut spor kompleksi yeniden yapılandırılarak yüzme havuzu, modern gençlik merkezi, futbol sahası, acık voleybol –basketbol sahaları, tenis kortları, yürüyüş parkuru ve dinlenme alanlarını bulunduğu yeni proje uygulanmaya başlanmış olup yarı olimpik 500 kişilik yüzme havuzu 4.269.240.00 TL maliyetle devam etmektedir. Çok amaçlı modern gençlik merkezi 2.480.200.00 TL maliyeti olup yapımı tamamlanarak gençlerimizin hizmete sunulmuştu. Hacıbektaş ilçesine uluslararası standartlara uygun sentetik yüzeyli çim futbol sahası ve tribün 788.860 TL maliyetle yapımı tamamlanmış ve hizmete sunulmuştur. Kozaklı ilçesi Kapalı spor salonu 857.000 TL maliyetle yapımı tamamlanmış ve Kozaklı’lı hemşerilerimizin hizmetine açılmıştır. Acıgöl ilçesi kapalı spor salonu 250 kişi kapasiteli olup 1.450.000.00 TL maliyetle tamamlanarak Acıgöl’lü hemşerilerimizin hizmetine açılmaya hazır hale getirilmiştir. Gençlik ve Spor Bakanlığımız bünyesinde devam eden yatırım, bakım ve onarımlar için ilçelerimize 5.729.846.00 TL İl Geneli 19.353.486.00 TL kaynak kullanılmaya devam etmekte tesislerin moderninize edebilerek ve tamamlanarak hizmete sunulma çalışmaları devam etmektedir. Devam eden projelerin dışında ise toplam 14.916.600 TL (on dört milyon dokuz on altı bin altı yüz TL) kaynak aktarımı ile de ilimiz Gençlik ve Spor hizmetlerinin verilebilirlik kalitesi artırılmaya çalışılmaktadır. Ayrıca Merkez de içerisinde Basketbol, Voleybol, Antrenman salonları bulunan, ferdi sporlarda 6 tane bağımsız antrenman salonu soyunma odaları ile kafeteryanın bulunacağı Sporcu fabrikası adı verdiğimiz yaklaşık maliyeti 5.000.000 TL olan tesislerimizin ihalesi ve yer teslimi yapılmış olup
yapımına 2015 yılı ilk çeyreğinde başlanılması planlanmaktadır. Gençlik Spor Bakanlığımızın 2013 ve 2014 yılları yatırım bedeli 52.916.600 TL bulmuştur” dedi.

ÇİFTÇİNİN TEDAŞ BORÇLARI ERTELENDİ
Gizligider, Nevşehir’de meydana gelen don olayı nedeniyle çiftçilerin TEDAŞ borçlarının mahkemelik ve icralık olanları dâhil bir yıl ertelenmesinin sağlandığına dikkat çekerek, şöyle devam etti;
“MEDAŞ yetkilileri, Enerji Bakanımız ve Tarım Bakanımızın da katılımlarıyla çiftçilerimizin birinci sorunu olan sorunlar ele alınmış ve MEDAŞ tarafından zorunlu koşulan A tipi hermetik trafo kullanma mecburiyetine son verilmiştir. 2011 ve 2012 yıllarında 6111 sayılı kanun kapsamında TEDAŞ’a olan borçlar faizleri silinerek 5 eşit taksitte 5 yıla bölünmüştür. Yine 2014 yılında torba kanunla birlikte tekrar yapılandırmaya girmemiş yapılandırması bozulmuş çiftçilerimize tekrar yapılandırma hakkı faizsiz olarak sağlanmıştır. Her iki yapılandırmada da TEDAŞ yetkilileri ve bakanlıkla yapılan görüşmeler de davalık ve icralık olmuş vatandaşlarımızın mahkeme ve avukatlık ücretleri hesaplaması ana para üzerinden yapılması sağlanarak mahkeme ve avukatlık ücretlerinde indirim sağlanmıştır. Bölgemizde 2011 yılı Kasım ayında meydana gelen don olayından etkilenen patates üreticilerine destek olarak dekar başına 200 TL ödeme Bakanlar Kurulu kararı ile çiftçilerimizin Ziraat bankası hesaplarına aktarılmış çiftçilerimizin tarım kredi, ziraat bankası borçlarının bir yıl ertelenme sağlanması; Yine 1 yıl sonra patates fiyatının düşük kalması ve depolarda çürümeye başlayan patatesin çiftçiye destek amaçlı 2 Milyar TL tutarında patates alınması ve ülkemizin çeşitli böğlerinde ki dar gelirli vatandaşlarımıza ücretsiz dağıtılması sağlanmış çiftçimize iyi günde de kötü günde de yanlarında olduğumuz gösterilmiştir. Geçtiğimiz yıl kuru fasulyedeki fahiş fiyat artış sebebiyle ithalat gümrük vergisi oranı 21.01.2014 itibari ile yüzde sıfıra çekilerek fiyat dengesi getirilmesi amaçlanmışken, bu yılki mevsim şartları, verim oranı ve çiftçilerimizin talebi doğrultusunda ithalatın azaltılması ve yerli üretimin desteklenmesi amacıyla fasulye ve barbunyadaki gümrük vergisi 19,3 e çıkarılarak üreticiye destek sağlanmıştır”.
Nevşehir’de yapılan sağlık yatırımları ile ilgili bilgiler veren Gizligider; “Acıgöl ve Gülşehir İlçe Merkezlerinde 10 yataklı entegre hastanelerimiz proje yer çalışmaları tamamlanmış olup il özel idaremiz tarafından ihaleye çıkılarak yapımına başlanacaktır.Bakanlığımızca,760.000 TL ödeneği gönderilen ve İl Özel İdaresi Müdürlüğü eliyle yapılan Kozaklı Aile Hekimliği Binası yapılarak hizmete açılmıştır. Nevşehir Devlet Hastanemiz 2023 hedeflerinde olan 10 yatak 1.basamak 10 yatak 2.basamak ile 19 yatak 3.basamak yoğun bakım yatak sayısına 2014 sonu itibarıyla ulaşılmış bulunmaktayız. Yine Devlet hastanemizde % 80 doluluk oranı aşılmış bulunmaktadır. 100 yataklı Ek bina yapımı için gerekli çalışmalar tamamlanmış Bakanlığımız 2015 yatırım programına alınmıştır. 112 acil çağrı merkezi yapımı 1.976.000 TL ihale bedeli ile yapımı devam ediyor ve 2015 ilk çeyreğinde hizmete açılacaktır”.

NEVŞEHİR’E ANJIOKRAFİ BÖLÜMÜ AÇILIYOR
2015 Mart ayı içerisinde Nevşehir Devlet Hastanesine anjiokrafi merkezinin açılacağını ifade eden Nevşehir Milletvekili Gizligider; “Nevşehir Devlet Hastane’mizde hastalarımızın diğer illerde mağdur olmasının engellenmesi ve ilimizin sağlık alanında büyük bir sorununa çözüm olacağı düşünülen Kalp Cerrahisi ve Anjıokrafi merkezinin kurulması için görüşmeler Sağlık Bakanımız Mehmet Müezzinoğlu ile görüşülüp bu ünitelerin kurulması yönünde fikir birliğine varılmış olup gerekli alt yapı çalışmalarında tamamlanmasını müteakip 2015 yılı Mart ayı itibarıyla 1.550.000 TL maliyetle hizmeti
açmayı planlamaktayız. Dr. İ. Şevki Atasagun Nevşehir Devlet Hastanesi adı Nevşehir devlet hastanesi olarak değiştirilmiştir. Avanos ve Derinkuyu İlçelerine 9.850.000.00 TL bedel ile yapılan 10 Yataklı Entegre İlçe Hastaneleri tamamlanmış olup geçici kabulleri yapılmaya başlanmış olup şubat ayı itibarıyla hizmet vermeye başlanması planlanmaktadır. Hacıbektaş İlçesinde, 25 Yataklı İlçe Hastanesi yapım işi 3.568.000 TL bedelle 22.03.2012 tarihinde, yapım işine başlanmış ve yüklenici firmanın iflası sonucu tekrar ihale edilerek tamamlanmış olup geçici kabulleri yapılmaktadır”.

“KARDEŞLİK HUKUKUNU SİYASETE KAZANDIRDIK”
Nevşehir Milletvekili Murat Göktürk ise konuşmasında birlik ve kardeşlik açısından Nevşehir’in diğer İllere örnek bir il olduğunu belirterek, şöyle konuştu; “Nevşehir’in AK Kadroları tüm Türkiye’ye örnek bir kadro oldu. Nereye gidersek gidelim bu bizim karşımıza çıkıyor, biz Nevşehir’in 3 Milletvekili olarak bu durumdan gurur duyuyoruz. İl yönetimimiz, İlçe yönetimlerimiz, kadın ve gençlik kollarımız her zaman omuz omuza birlik ve beraberlik içerisinde çalıştı. AK Kadrolar kardeşlik hukukunun siyasete de kazandırılabileceğinin bir örneğini gösterdiler. Gıybet etmeden, hasetlik etmeden bir ve beraberce siyaset yapılacağını gösterdik. Her zaman birlik ve beraberliğimizi göz önünde bulundurarak hizmet etmeye devam edeceğiz. Hizmetlerimiz gün geçtikçe artacak büyüyecek, ben bütün teşkilatlarımıza ve bilhassa Nevşehir halkına teşekkür ediyorum, hiçbir zaman bizim başımızı önümüze eğdirmediler. 2015’te de inşallah Nevşehir’imize yaraşır bir seçimler 4. Dönem de ede 3 Milletvekilimizi çıkaracağız.

“AK KADROLAR TÜRKİYE’Yİ VE NEVŞEHİR’İ YENİDEN İMAR ETTİ”
Türkiye’nin AK Parti iktidarları ile hizmette cığır açtığını belirten Nevşehir Milletvekili Ahmet Erdal Feralan ise; “Ak Parti kadroları iktidara geldiğinden bu yana hem Türkiye’yi hem Nevşehir’i yeniden imar etti. Bu hizmetlerin mimarı zen başta kurucu Genel Başkanımız ve Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan ve AK kadrolardır. Türkiye’nin yakın tarihine baktığımızda 1992 ve 2002 yılları arasında Ak Parti iktidarlarının yaptığına bakılacak olursa hiç hizmet yapılmadı, bunun nedeni ise faiz lobilerine para yedirmediğimizden. Önceleri örnek verilecek olursa 100 TL’lik gelirin 85’i faize gidiyordu ama bizim dönemimizde 100 Tl’lik gelirin yüzde 85’i hizmete gidiyor, biz iflas etmiş bir Türkiye’yi yeniden ayağa kaldırdık. Bu Ülkenin AK Kadroları vesayet unsurlarını devre dışı bırakarak, Milletin kaynaklarını millete aktardı. Bu durum inşallah milletimizin desteği ile 2015 yılında da devam edecek” diye konuştu.