Nevşehir`in de içinde yer aldığı tasarının bir an önce hayata geçirilmesi için çalışmaların hızlandırılmasını isteyen BBP Nevşehir Merkez İlçe Başkanı İbrahim Uysal, FİB Haber Merkezimize şu açıklamalarda bulundu.

BBP Nevşehir Merkez İlçe Başkanı İbrahim Uysal, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz`ın, büyükşehirlerdeki tabur, alay ve tugay seviyesindeki acemi birliklerin küçük şehirlere taşınması konusundaki açıklamasını desteklediklerini söyledi. 

Nevşehir`in tasarı içerisinde olmasının sevindirici bir durum olduğunu belirten Uysal, şunları söyledi: "Bu illerin içinde Nevşehir ilinin olması bizleri sevindirmiş ve heyecanlandırmıştır. Büyükşehirlerdeki insan nüfusunun fazlalığı ve yoğunluğu ildeki ekonomi ve sosyal hareketliliği beraberinden getirmektedir. Nevşehir gibi illerin ise nüfusun ve ekonomik potansiyelin az olması nedeni ile hareketsiz bir şehir konumuna düşürmektedir. Sayın Bakanımızın bu haberi, Nevşehir gibi illerin hem ekonomisin canlanmasına hem de nüfusunun artışına vesile olacaktır. Bu da Türkiye deki diğer illerin ekonomik seviyesine göre aradaki farkı daha aza indirecektir." 


Bir acemi birliğin Nevşehir`e taşınmasının önemli olduğunu ifade eden Uysal, "Bu birliklerin kurulacağı belirtilen illerden birinin Nevşehir olması esnafımızı sevindirmiştir. Aynı zamanda esnafımız bu konuda beklenti içine girmiştir. Ekonomisi çok kötü olan ilimizin bu çalışmadan çok büyük beklentileri bulunmaktadır. İl ekonomisinin kalkınmasına ve sosyal hareketliliğin olmasına vesile olacak bu çalışmanın aynı zamanda istihdama büyük katkısı olacaktır. 

 
Askeri birliklerin bu anlamda il merkezinde konuşlandırılması ve gelişmeye en çok ihtiyacı olan il merkezinin büyük sıkıntını giderecektir. Aynı zamanda ildeki mevcut nüfus göçünü de durduracağı gibi dahada artıracaktır.. Bununla beraber yatırımcıları da cesaretlendirecektir. Bu ekonomik ve sosyal hareketlilik aynı zamanda ilçelerimize sirayet edecek ve ekonomilerinin kalkınmasına vesile olacaktır. Sayın Milli Savunma Bakanımıza böyle bir çalışma yaptıklarından dolayı teşekkür ediyoruz. Bu çalışmanın Nevşehir Milletvekillerimiz tarafından söz verdikleri gibi işin takipçileri olarak bir an önce sonuçlandırılıp hayata geçirilmesini talep ediyoruz" diye konuştu.