Başkan Ünver O Görüntülere Açıklık Getirdi

“Nevşehir’in Alt Yapı Sorunları Bitmek Üzere”

NEVŞEHİR(MHA) Geçtiğimiz günlerde yağışlı günler geçiren, dolu ve yağmur yağışı nedeniyle geçtiğimiz hafta içerisinde küçük çaplı su baskınlarının yaşandığı il merkezinde alt yapı sorunlarının ortaya çıktığını belirttiğimiz haberimize yanıt veren Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, il merkezindeki alt yapı sorunlarının bitmek üzere olduğunu belirtti.

Geçtiğimiz 10 yıllık süre içerisinde şehir merkezinin alt yapı sorunlarının çözüme kavuşturulması için 40 Milyon TL’ye yakın bir paranın yeraltına gömüldüğünü ve halen yapılan çalışmalarla da 45 Trilyonluk bir kaynağın yine yeraltına gömülmek üzere olduğunu kaydeden Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, “Bir bardağa bir sürahi su boşaltırsanız o bardak taşacaktır” benzetmesi yaptı.

İl Merkezinde yaşanan bu sorunların yaşanmaması adına çalışmaların aralıksız sürdürüldüğüne değinen Nevşehir Belediye Başkanı Ünver, Devlet Su İşleri Bölge Müdürlüğü ile bu konudaki girişimlerin sürdüğüne de işaret etti.

Ünver, “Nevşehir’in alt yapı sorunları tamamen bitmedi. 10 Yıldır bununla uğraşıyoruz ve 40 Trilyonluk bir kaynağı yerin altına gömdük. 45 Trilyonluk bir kaynakta şu an yeraltına gömülüyor. İçme suyu şebekeleriyle ilgili çalışmalar sürüyor. Ana isale hattı ile ilgili çalışmalar yapılıyor. Biraz önce DSİ Bölge Müdürümüz ile görüştüm. Atık su gideri ile ilgili bu bir afet durumu. Biz orada son 60 yılın yağış rejimine göre biz orada bütün alt yapıları yeniledik. Bakın 10 Yılda yaşadığımız bir ya da iki tane vaka var. O da Nevşehir’in yağış ortalamalarının çok üzerinde yağış alması nedeniyle meydana gelen bir görüntü vardı. Dikkat ederseniz 1 saat içerisinde biriken su ortadan kalktı ve kalan çamurları da belediye olarak temizledik. Bahsedilen yerler günlerde tıkanıp, göllenip kalmadı. Bir bardak kapasiteli bir kaba siz bir sürahi su boşaltırsanız o bardak taşar. Hemşehrilerimiz gönüllerini ferah tutsunlar. Nevşehir’in alt yapı sorunları bitmek üzere. Bu konuda Türkiye’nin en iyi illerinden bir tanesiyiz” diye konuştu.