NEVŞEHİR(MHA) Türkiye genelinde siyasette daha fazla yer almayı isteyen ancak bir türlü Türk Siyasi Hayatında beklenen düzeyde rol alamayan kadınlar, Nevşehir siyasetinde varlığından söz ettiremiyor.

Yaklaşan seçim dönemlerinde de pek varlık gösteremeyeceği daha şimdiden anlaşılabilecek olan Kadın siyasetçilerin Nevşehir’deki karnesi de zayıflarla dolu. Nevşehir’in sayıları bir elin parmakları kadar bile olmayan kadın siyasetçiler sus pus durumda.

Nevşehir’de üç siyasi partinin il başkanı kadın. İşçi Partisi İl Başkanı Prof. Dr. Meliha Atalay, geçtiğimiz yerel seçim döneminde bir parti broşürü nedeniyle kendisi ve birkaç parti yöneticisi hakkında açılan dava ile uğraşıyor. Parti genel başkanının Nevşehir ziyaretinden bu yana ülke ve ilimiz siyasetine dair tek bir cümlesi duyulmayan İşçi Partisi İl Başkanı Atalay’dan o günden bu yana haber yok.

Öte yandan Bağımsız Türkiye Partisinin il başkanlığına getirildiği belirtilen, Nevşehir belediye başkan adaylarından İkbal Şişman ise parti içi toplantılarda şimdilik varlık gösteriyor. Partinin Türkiye ve Nevşehir meselelerine ilişkin yaklaşımlarını henüz kamuoyu önünde paylaşamayan il başkanının bu konuda ne yapacağı merak konusu.

Parti il binasının kapanmasının ardından kayıplara karışan Hak ve Eşitlik Partisi İl Başkanı Serap Karagöz’ün ise son iki yıldır çıtı çıkmadı.