Nevşehir bir dönemler Türk siyaset hayatına önemli isimler kazandırdı. Ragıp Üner, Osman Bölükbaşı, Esat Kıratlıoğlu ve Mehmet Elkatmış gibi. Ancak ilin yıllardır hasretini çektiği ve makus talihini kıracak isim son dönemlerin yıldızı hiç sönmeyeni Hasan Ünvergibi görünüyor.
Henüz Milletvekilliği aday adaylığı düşünüp düşünmediği konusunda bir açıklama yapmayan, görev verilir alınmaz diyen Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver’in aday adaylığına karar vermesi, aday gösterilip seçilmesi durumunda oluşturulacak bir AK Parti hükümetinde bakanlık görevi bile alabileceği herkesin dilinde.
3. Dönem belediye başkanı seçilerek Nevşehir’in 1954 tarihinden bu yana ilk kez üçüncü kez belediye başkanlığına seçilen tek ismi olan ve bu gururu da zaman zaman açıklamalarında hep paylaşıp Nevşehir halkına teşekkür eden Başkan Ünver, kimilerine göre aslen Nevşehirli olmasa da şu ana kadar göreve gelmiş gitmiş birçok belediye başkanından daha çok işler yaptı.
2001 Yılından bu yana Nevşehir siyasetinin en tepesinde yer alan Başkan Ünver, ilimizde bir yerel televizyonunun genel müdürlüğü ile başlayan ardından NTV Nevşehir Temsilciliği ile devam eden Nevşehir serüveninde belediyenin tüm imkanlarını Nevşehir halkı paylaştı, ilin 7 den 70 e bütün kesimlerine hizmet götürdü.
Bunca hizmetin ardından artık Milletvekilliği ve ardından Bakanlıkla taçlandırılması muhtemel bu yolda Başkan Ünver’e “Yolun Açık Olsun Vefakar Başkan” diyoruz