Nevşehir'in Milletvekili Aday Adayları için hazırlanan SMS onay kodu ile tarafsız bir değerlendirme sistemi oluşturmayı amaçlayan özel seçim anket sitesi nevsehiranket.com'da ilk 3 günde 5.000'e yakın SMS onaylı oy kullanıldı. 
Vatandaşların milletvekili aday adaylarından milletvekili adayı olarak görmek istediği kişiye cep telefonu numarası ile oy vermesini amaçlayan sistemde ücretsiz olarak oy kullanılabiliyor.
55 Aday Adayı bulunan Ak Parti'de Sms onaylı anket sisteminde ilk 3 günlük verilere göre Mustafa Körükçü, Yavuz Yapar ve Mustafa Açıkgöz isimleri önde gidiyor.
 
Sistemin yapımcısı Ürgüp Haber Genel Koordinatörü Faruk Özzengin, internette düzenlenen anketlerdeki oynamalara ve gerçeği yansıtamama sorununa karşı böyle bir çözüm bulduklarını ifade ederek, sıradan bir anket sisteminde modemi resetleyerek veya farklı yöntemlerle ankette bir kişinin yüzlerce oy verebildiğini ama telefona gelen güvenlik kodu ile ancak bir telefon numarasından bir oy verilebilmesi anketin realiteyi yansıtmasını sağlıyor. dedi.
Her an dengelerin değişebildiği anket sisteminde sizde desteklediğiniz aday adayına telefon numaranızı kullanarak oy verebilirsiniz.