Nevşehirli Eski Bakanlarımızdan Esat Kıratlıoğlu, Türkiye’nin, Orta Anadolu’nun, Yozgat’ın genel değerlendirmelerinin yapıldığı toplantıya katıldı.

"ilimiz Nevşehir'de zor siyasetçi yetiştirdiğimiz gerçeğiyle, yetiştidiğimiz değerleride birer birer öğüttüğümüzü düşünürsek bu haber birazda düşündürücü olsa gerek... Şimdi haberimize geçiyoruz..."

DÜNYA Yozgatlılar Federasyonu Başkanı Ahmet Koç, Genel Sekreter Ali Rıza Altan ile birlikte, siyaset, sağlık, iş dünyası, bürokrat, basın gibi sektörlerin tanınmış simalarını, Yozgat’ın tescilli arabaşı yemeği sofrasında buluşturdu. 

Eski Nevşehir Belediye Başkanlarından, İki dönem Nevşehir Milletvekilliği yapmış Bakanlarımızdan Esat Kıratlıoğlu, emekli Vali Adil Yazar, Prof. Dr. Burhan Olcay, Gazeteci Saygı Öztürk, İşadamları Seğmen Vuslateri, Hasan Kara, Gökhan Baran, Mehmet Zeydan, Diş Hekimi Mehmet Altan gibi isimler, Yozgat'ta arabaşına kaşık salladı, hoş sohbette bulundu.

Türkiye’nin, Orta Anadolu’nun, Yozgat’ın genel değerlendirmelerinin yapıldığı arabaşı sofrasında, ilk kez arabaşı ile tanışan isimler, aldıkları tattan mutlu olduklarını söylediler.

DÜNYA Yozgatlılar Federasyon Başkanı Ahmet Koç, arabaşının genellikle uzun kış günlerinde, köy odalarında gerçekleştirilen sohbet toplantılarında ara öğün olarak yutulduğunu hatırlattı. Başkan Koç, günümüzde de bu geleneğin köy odaları kültünün artık yok olmaya yüz tutmasıyla birlikte, ev sohbetlerinde, özel etkinliklerde, sohbet amaçlı toplantılarda yaşatılarak, gelecek kuşaklara aktarılmaya çalışıldığını ifade etti.

Nevşehirli Eski Bakanlarımızdan Esat Kıratlıoğlu da, daha öncede arabaşı yediğini ve çok beğendiğini belirterek, ‘’Çok farklı bir lezzet. Bizim Anadolu insanımız farklı renkleri, farklı tatları kendi imkanları doğrultusunda ortaya çıkartıp, sunar. Arabaşı da bunlardan birisidir’’ diye konuştu. 

Kaynak: Yozgat İleri Gazetesi