24 Haziran seçimleri için ilk oylar yurt dışında ve gümrük kapılarında kullanıldı. Oyunu kullanan gurbetçiler sandık başından Türkiye'ye mesaj gönderdi. 

Biz görevimizi yaptık artık şimdi sıra Sizde...

Nevşehirli Gurbetçi İş Adamı Salih Taşdirek FİB Haber merkezine yaptığı açıklamasında; "Sandık namustur. Almanya'da yabancı, ülkesinde almancı bizler 100 lerce kilometre yol kat ederek, saatlerce kuyruklarda bekleyerek 13 gün boyunca sandıklara koştuk, vatan millet için, istikrar için "Devam" diye oy kullandık. Yurt dışında yaşayan biz gurbetçiler olarak tüm oynanan oyunları apaçık görüyoruz. Allah'ın izniyle Dünya lideri gururumuz Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ı Abdulhamit'in yalnızlığına terk etmeyeceğiz . Şimdi sıra Anavatandaki vatandaşlarımızda. Sandıklar mahallenizde, kapınızın önünde. Sandıklara gidin, oylarınızı kullanın. Vakit TÜRKİYE Vakti... " dedi. 

Nevşehirli gurbetçi Taşdirek; Elhamdulillah bir kez daha alnımızın akıyla görevimizi bitirdik. Gümrüklerde oy kullanımı 24 Haziran’a kadar devam ediyor! 13 gündür gecesini gündüzüne katan, sahada olsun, sandık başında olsun, Ramazan ayı demeyip, Bayram demeyip, o çadır sıcağında günde 15 saat özverili uğraş veren tüm dava arkadaşlarımı canı gönülden kutluyorum. Rabbim hepinizden razı olsun inşallah. Bizler bayramımızı 24 Haziran akşamı yapacağız inşallah. Sıra sende Türkiyem. Gurbetçilerin kararı ERDOĞAN ile İstikrarın DEVAMI" dedi.