24 Haziran'da yapılacak Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri'nde ilk kez oy kullanacak gençleri bilgilendirmek amacıyla "İlk Oy Hareketi" adlı internet projesi başlatıldı.

Bu projeye destek verdiklerini söyleyen "İlk Oy Hareketi" gönüllüsü gençler, "İlk kez oy kullanacak 18 yaşındaki genç arkadaşlarımıza yeni seçim sistemini anlatarak "İlk Oy Hareketi" ile, 24 Haziran seçimlerinde toplumu bilinçlendirmek ve gençlerimizi araştırmaya davet etmeyi amaçlıyoruz. Nevşehir'de seçmenleri kapı kapı dolaşarak "Neden Erdoğan?" broşürleri dağıtıyoruz " dediler.

Yaklaşan 24 Haziran seçimleri için "tek bir oy'un dahi önemine dikkat çeken "İlk Oy Hareketi" gönüllüsü gençler, 24 Haziran da İlk kez oy kullanacak gençlere çağrıda bulunarak, "24 Haziran'a sadece 22 gün kaldı. Geleceğimizin belirleneceği bu seçim için seni harekete geçmeye davet ediyoruz. Şimdi değilse ne zaman? Gençler DEVAM demeye DEVAM ediyor...Dününden ders al , bugünün kıymetini bil, yarınına oy ver…Ülkenin kaderini belirleyecek 23 milyon genciz. Gücümüzün ve yapabileceklerimizin farkındayız! Gençlik elden gitmiyor. Gençlik seçime gidiyor!" diyor...

Proje kapsamına "ilkoyhareketi.com" adlı internet sitesinde bilgilendirici videolar yayımlanmasının yanı sıra, Twitter ve Facebook sosyal ağları üzerinden genç seçmenlere bilgilendirici paylaşımlar yapılıyor.