Nevşehir'in Derinkuyu ilçesinde patates üreticileri Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a, seslerini duyurabilmek için kargo ile 10 kg patates gönderdi.

 Nevşehirli Patates Üreticilerinden İlginç Eylem

Nevşehir'in Derinkuyu ilçesinde patates üreticileri başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a, seslerini duyurabilmek için kargo ile 10 kg patates gönderdi.

 

Türkiye'nin en önemli patates üretim merkezlerinden biri olan Derinkuyu'da bir araya gelen patates üreticileri ve CHP İlçe Başkanı Zeki Şener Taşkesen, 1 kilogram maliyeti 35 kuruş olan patatesi 15 kuruşa satamadıklarını belirtti.

 

CHP İlçe Başkanı Zeki Şener Taşkesen de yaptığı açıklamada, patates üreticilerinin zor günler geçirdiğini ve bu günlerinde siyasetçilerin üreticileri yalnız bıraktıklarını iddia etti.

 

Patates üreticilerinin sorunlarını gündeme taşımak ve Başbakan Erdoğan'ın kendilerini hatırlaması için bu yönteme başvurduklarını ifade eden Taşkesen şunları kaydetti:

 

"Derinkuyu'nun ve bölgemizin patates üreticisi perişan durumda. Maliyeti 35 kuruş olan patates 15 kuruşa bile alıcı bulamıyor. Çiftçimiz haciz kıskacı altında inim inim inlemekte.Düşünün vatandaş bir mutfak tüpü alabilmek için 600 kilo patates satmak zorunda. Ak Parti'nin bölge milletvekilleri ve hükümet konuya tamamen duyarsız kalmakta. Kaldı ki çiftçilerimiz Ak Parti'ye büyük oranda destek verdi. Biz üreticiler sesimizi Ankara'ya duyurmak için Sayın Başbakan'a 1 çuval patatesi 1 TL'ye ödemeli olarak göndereceğiz. Kargo ücreti de bize aittir. Hem Başbakan'a bir jest yaparak mutfağına katkıda bulunmuş olacağız. Ayrıca patatesimizi yerken üreticinin sıkıntısını da hatırlayacağını umuyoruz. Aslında bizler patatesi bizzat kendimiz götürecektik. Hatırlarsanız Mersin'de çiftçiye

 

'Ananı da Al Git' demişti. Bize de patatesini al git der diye kargoyla göndermeyi uygun bulduk."

 

Muhabir: Osman Aytekin