24 Haziran 2018 Pazar günü yapılacak olan Milletvekilliği seçimleri öncesinde Nevşehir AK Parti’de aday adayı patlaması yaşanıyor.  Şuana kadar 33 aday adayın olduğu öğrenilen AK Parti’de bugünde Nevşehir'in sevilen saygın ailelerinden Mali Müşavir İsmail Kemal Terzioğlu'nun oğlu İş Adamı Mehmet  Esat Terzioğlu’da aday adayı başvurusunu yaptı. 

Genç aday adayı bugün AK Parti Nevşehir İl binasına gelerek aday adaylığı için başvuru dosyasını İl Başkanı Mustafa Rauf Yanar’a teslim etti. 

Terzioğlu, Nevşehir tarihinin en genç Milletvekili aday adayı oldu...

AK Parti Nevşehir İl Başkanlığı tarafından oluşturulan AK Parti Milletvekilliği aday adaylığı komisyonuna ön başvurusunu yapan Mehmet  Esat Terzioğlu, daha sonra AK Parti İl Başkanı Mustafa Rauf Yanar’ı makamında ziyaret ederek, resmi aday adaylığı başvurusunu gerçekleştirdi.

Ak Parti’nin ilklerin öncüsü olan bir parti olduğunu belirten 23 yaşındaki Milletvekili aday adayı Mehmet  Esat Terzioğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın  “Biz gençleri yedek kulübesinde değil ilk on birde görmek istiyoruz” sözlerini hatırlattı. Terzioğlu, “Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın teveccühü ve çalışmaları neticesinde, geçtiğimiz 2017 anayasa referandumunun kabul edilmesiyle 18-25 yaşları arasındaki biz gençlere aktif siyasette yer alma adına anayasal zemin oluşturuldu. 15 Temmuz Direniş Destanında gördüğümüz gibi, biz gençler geleceğin imar edilmesinde, gerektiğinde dirayet gösterilmesinde, işleyişteki dinamizmde çok büyük önem taşıyoruz.” Dedi.

M. Esat Terzioğlu Kimdir?

24 haziran 1995 tarihinde Nevşehir'de dogdum.
İlk ve orta öğrenimimi Kardelen Koleji lise öğrenimimi Kardelen Anadolu Lisesinde tamamladım.
Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesinde pazarlama ve reklamcılık bölümünü okudum.
İkt turizm bünyesinde 4 farkli firmada ust duzey gorevlerde bulundum.
Halen izobims firmasinda yöneticilik yapmaktayim.