CHP Ürgüp Belediye Başkan Adayı Bekir Ödemiş, beraberinde CHP Nevşehir İl Başkanı Kamil Gülmez ve CHP Ürgüp İlçe Başkanı Ali Alper ile birlikte Nevşehir FİB Haber.com Bürosu'nu ziyaret ederek, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutladı. Ödemiş ve Parti Yönetimini FİB Haber.Com Genel Yayın Yönetmeni Fikret Çapacı ile Genel Koordinatör İbrahim Uysal karşıladı.

Ödemiş: “Topluma hizmeti ibadet gibi gördüğüm için Ürgüplü hemşehrilerimizin yeniden huzurundayım”

Ürgüp'te üst üste iki dönem Başkanlık yapma şeref ve onuruna erişerek görev süresi boyunca çok iyi işler yaptıklarını çıtayı üst düzeye çıkarttıklarını kaydeden Bekir Ödemiş, “Yakalanan bu ivmenin daha da ileri götürülmesi ve kalan hizmetlerimizin eksiksiz tamamlanması için sizlerin huzurundayım. Bütün bu ivmeye rağmen Ürgüp ilçemizin önünde çok kat edecek yolu var. Ürgüp öyle bir noktaya gelmelidir ki, dünyanın konuştuğu bir marka kente dönüştürülmesi gerek. Zira Kapadokyamızın başkenti Ürgüp'ümüzde Allah’ın bahşettiği pek çok güzellikler var. Bunun için kaybedilecek zamanımız yok.  Hemşerilerimin çok daha aydın, çağdaş, sorunlarını sıfır noktaya taşımış bir Ürgüp'te yaşamaya fazlasıyla hakkı var diye düşünüyorum.

Ürgüp'ü Deneyimlerimiz, tecrübelerimiz; birikimlerimizle bir dönem daha beraber düşünmeye, beraber planlamaya ve beraber yönetmeye sizlerle beraber talip olduğumu ifade ediyorum. Gelin, kırmadan, yıkmadan, incitmeden ilçemize yakışır olgunlukta birlikte yürüyerek Ürgüp'ümüzü el ele vererek zirveye çıkaralım.” çağrısında bulundu.

Kapılarının herkese açık olduğunu söyleyen Ürgüp Belediye Başkan Adayı Ödemiş, “bizlere şu ana kadar destek veren ve bundan sonra da destek vermek isteyen herkese candan teşekkür ediyorum. Sevdalısı olduğumuz Ürgüp ilçemizi birlikte yöneteceğimiz günlere az kaldı. Ürgüp ilçemizi birlikte yönetmek adına kapımız her fikirden insanımıza sonuna kadar açık olacaktır.”

Ziyaretlerinde Ürgüplü hemşehrilerinin şahsına her siyasi görüş ve kanadından büyük bir teveccüh olduğunun da altını çizen Ödemiş, Sizlere bir teklifim var, bunu bir kere daha göstermek adına, yerel seçim eliyle sizin o engin bakışınız engin değerlendirmelerinizle gönüllerdeki ittifakı Ürgüp'te bir kez daha kurgulayalım. Bunu sizlerle beraber dün başardık, bu günde başarabiliriz. Buna yönelik umudumu heyecanımızı hiçbir zaman kaybetmedim. Bu süreçler tek başına taşınmıyor. Bu süreçlerin size inanan gönül alan vatandaşlarınızla taşımanız gerek” diye konuştu.

FİB Haber.Com Genel Yayın Yönetmeni Fikret Çapacı ile Genel Koordinatör İbrahim Uysal da ziyaretlerinden dolayı CHP Ürgüp Belediye Başkan adayı Bekir Ödemiş ve beraberindeki CHP Nevşehir İl Başkanı Kamil Gülmez ve CHP Ürgüp İlçe Başkanı Ali Alper 'e teşekkür ederken seçim çalışmalarında başarılar diledi. 

Ziyaret günün anısına çekilen fotoğrafla son buldu.  

Bekir Ödemiş Kimdir?
Doğum Yeri : Nevşehir/ Türkiye 
Doğum Tarihi : 1.1.1959 -
Bekir Ödemiş Biyografisi
1959 yılında Nevşehir Ürgüp’de doğdu. İlkokulu Ankara Saman pazarı Sakalar İlkokulunda, Ortaokulu Ürgüp’te, Lise eğitimini Ankara Atatürk Lisesinde tamamladı. 

1982 yılında (İ.T.Ü.) İstanbul Teknik Üniversitesi’nden JEOLOJİ MÜHENDİSİ olarak mezun oldu. 

1995 yılında Türkiye Ortadoğu Amme İdaresinde master eğitimini tamamlayıp KAMU YÖNETİMİ UZMANI unvanını aldı. 

1998 yılında hazırladığı “YEREL YÖNETİM YERİNDEN YÖNETİM BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ve UYGULAMALARI” çalışması Kültür Bakanlığı yayın kurulunca kaynak yayın olarak kabul edilip basılmıştır. 

2004 yılında TORONTO ÜNİVERSİTESİNDE 2,5 ay süre ile İngilizce dil eğitimine katıldı. 

1979-1981 yılları arasında İstanbul Belediyesi İETT biriminde görev aldı. 

Yedek subay olarak Ağrı-Eleşkirt’te Askerlik görevini tamamladığı 1984 yılından itibaren Ankara-İstanbul hızlı tren projesi kapsamında Ayaş tüneli projesinde, daha sonra ise Malatya-Adıyaman Çat sulama tüneli projesinde Mühendis ve şantiye şefi olarak çalıştı. 

1989-1999 yılları arasında Ankara/Gölbaşı Belediye Başkan Yardımcılığı görevini üstlendi. 

1994 yılında 6 ay süre ile Yenimahalle Belediyesi Yakacık Toplu Konut Projesinin 1/25000 plan koordinatörlüğünü yaptı. 

UKOME ve AYKOME’de Gölbaşı Belediyesini temsil etti. 

1999 ve 2004 seçimlerinde 2 dönem üst üste ÜRGÜP BELEDİYE BAŞKANI seçildi. 

22 Temmuz 2007 milletvekili seçimlerinde Nevşehir CHP 1. Sıra adayı olduğundan Belediye Başkanlığı görevinden ayrıldı. 

2007 ve 2013 yılları arasında İlaç ve gıda sektöründe hizmet veren bir holding’in yönetim kademesinde yer aldı. 

Halen güneş enerjisi alanında faaliyet gösteren 2 şirketin ortağıdır. Türk Alman Bilimsel Araştırmalar Vakfı (TAVAK) kurucu, mütevelli heyeti denetim kurulu üyesidir. 

Belediye Başkanlığı döneminde bir süre Erciyes Üniversitesinde öğretim elemanı olarak Kamu Yönetim dersine girmiştir. 

BELEDİYE BAŞKANLIĞI DÖNEMİNDE 
Türk Belediyeler Birliği ve İç Anadolu Belediyeler Birliği üyeliği. 
2000 yılında Tarihi Kentler Birliği’nin kuruculuğu. 
Sağlıklı Kentler Birliği kurucu ve başkan yardımcılığı. 
Bilişim Kentler Birliği kuruculuğu. 
Yerel Gündem 21 Projesinin gerçekleşmesinde görev almıştır. 
2002 yılında “KAYAKAPI PROJESİ” 
2004 yılında ise “Ürgüp Cumhuriyet Meydanı Projesi” ile Tarihi Kentler Birliği Koruma Özendirme Ödülü’nü almıştır. 

2006 yılında Seçilmişleri ve Atanmışları İzleme Derneği’nin (İZDER) 6. Geleneksel “Türkiye’de Yılın Adamları ve Kuruluşları Ödülleri” kapsamında “Türkiye’de Yılın Turizm Ödülü’nü, Gözcü Gazetesinin Yaptığı ankette İç Anadolu Bölgesinin En Başarılı Belediye Başkanı” ödülünü, 
Türkiye’de Belediyelere Yönelik düzenlenen yarışmada “Çevre ödülünü” Yine 2006 yılında Anadolu Yerel Yönetimler Dergisinin düzenlediği “Yılın Yerel Yöneticileri Belirleniyor” yarışmasında, proje ve yatırımlar dalında “Yılın Yerel Yöneticisi Ödülünü” sivil toplum kuruluşu, kamu ve firmalar arasında düzenlenen “Şaibesiz ve Başarılı Bürokrat Belediye Başkanı” yarışmasında “Yılın Şaibesiz ve Başarılı Belediye Başkanı Ödülünü, Şehir ve Başkan Dergisi tarafından düzenlenen “Yılın Belediye Başkanını Gazeteciler Seçiyor” Yarışmasında Çevre düzenleme ve Yeşil alana katkı dalında “Yılın Belediye Başkanı” olarak seçilmiştir. 
Sarıca Kilisesi restorasyon çalışması ile Almanya’da “Yeşil Palmiye” ödülüne Layık görülmüştür. 
Nevşehir Üniversitesi’nin kuruluş aşamasında etkili çalışmalarda bulunmuş olup Ürgüp’te 4 bölümlü yüksekokul ve yurt binasını yaptırım açılışını gerçekleştirmiştir. 
Turizm ve yerel yönetimler konusunda pek çok radyo ve televizyon programlarına katılmış olup halen katıldığı panel ve konferanslarda bu konudaki görüş ve düşüncelerini paylaşmaktadır. 
-CHP İstanbul Eminönü İlçe örgütünde gençlik kolu yönetim kurulu üyesi ve 2. Başkanlığı 
-SHP’de yerel yönetimler ve komisyon üyeliği 
- 4 dönem kurultay delegeliği 
- Kurultay Divan Başkan yardımcılığı görevlerini yapmış olup halen Ankara İl delegesidir. 
Ayrıca CHP Parti okulu ve Yerel Yönetimler Biriminin gerçekleştirdiği aday adayları eğitim programında eğitmen olarak görev almaktadır. 
Mimar Deniz ÖDEMİŞ ile evli olup, endüstri mühendisi bir evlat sahibidir.