Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı İlhan Kaya, Olağanüstü hal’in süresinin uzatılmasının doğru bir karar olduğuna dikkat çekti.
Ülkemizin darbe girişimi sonrasında alınması gereken kararlar, Suriye’deki operasyon ve terör olaylarının üzerine büyük bir kararlılıkla gidilebilmesi için OHAL’in süresinin uzatılmasını doğru bulduklarının altını çizen Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı İlhan Kaya, olağanüstü hal yasasının uzatılmasının bir yetki gasbına neden olmamasını da istediklerini ifade etti.
Kaya, “Şu anda Türkiye çok ince bir çizgi de yol alıyor. Etrafımızdaki siyasi dalgalanmalar ülkemizi de etkiliyor. En son yaşadığımız 15 Temmuz darbe girişimi ve sonrasındaki süreç nedeniyle siyasi iktidarın biraz daha hızlı hareket etmesi ve elinin de kuvvetlenmesi gerekiyor. Özellikle Suriye’ye yönelik düzenlenen operasyonların, 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında alınması gereken kararlar ve Güneydoğu’da yaşanan terör olayları konularında iktidarın daha hızlı hareket edebilmesi için OHAL’in uzatılmasının doğru olduğuna inanıyoruz. Burada önemli olan OHAL’in yetki gasbına neden olmaması. Bunu iktidarın daha iyi kullanmasını bekliyoruz. Kanun Hükmünde kararnamelerin büyük bir titizlik içerisinde hazırlanması ve uygulanması gerekiyor. Bundan sonrası takdir yüce milletimizindir” dedi.