Önce Siyaset Düzelmeli

NEVŞEHİR(MHA) Büyük Birlik Partisi İl Başkanı Şerafettin Karataş, Nevşehir’in her anlamda düzelmesi için önce ildeki siyasi anlayışın düzeltilmesi gerektiğine dikkat çekti.

Karataş, “Nevşehir’de siyaset düzelmeden hiçbir şey düzelmez. İlimizde siyaset aslında var olan Gücü bir araya getirilemeyen enerji demektir. Nehirlerin önüne baraj yapmazsanız sular boşa akıp gider. Yaparsanız faydalı güce çevirmiş oluruz. Nevşehir’de siyaset dağınık halde gözükmektedir. Milletvekillerimiz Ankara da takla atmakta bir birlerine diş bilemekte. Nevşehir için 2,3 il başkanımız bir araya gelip Nevşehir’i müzakere edemiyor, etmiyoruz.
Öncülük etmek iktidar partisinin il başkanına düşer. Mesela bir İl başkanları Konseyi oluşabilir. Zaman zaman da olsa buluşup konuşmalı ve şehrimizin sıkıntılarını paylaşıp vakıf olmalıyız. Nevşehir Sanayi ve Ticaret Odası, Ticaret Borsası, Esnaf Odaları Birliği, Ziraat Mühendisleri Odası gibi Odaların üst birlikleri arasında da benzeri bir Konsey teşkili elzemdir. Bu kurumları şehrimizin hayrına yasal zorunluluk haline getirilebilir kanaatimce. O bakımdan herkesin herkesi belli yere kadar kullandığı sonra kaldırıp attığı bir sistemi yok etmeliyiz. Değer verilirse değer üretilir” açıklamalarında bulundu.