TBMM ve AB ortaklaşa etkinliği olan ayrımcılık konulu forum, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel EROĞLU'nun katılımı ile başladı. Bakan EROĞLU yaptığı konuşmada, Türkiye'nin AB uyum süreci konusunda son derece kararlı ve azimli olduğunu belirtirken, AB ülkelerinin yavaş kaldığını söyledi.
 
    TBMM'nin AB üyelik müzakereleri sürecine ilişkin rolünü azami seviyeye çıkarmayı hedefleyen "Parlamentolar Arası Değişim ve Diyalog Projesi"nin bir etkinliği olan Foruma; TBMM ve AB üyesi ülkelerin milletvekilinin yanı sıra siyasi parti ve sivil toplum temsilcileri, kamu denetçiliği kurumu temsilcileri, akademisyenler ve gazeteciler katıldı. Konuşmasında, bu tür uluslararası toplantıların karşılıklı önyargıların ortadan kalkması açısından çok önemli bir fırsat olduğunu dile getiren Orman ve Su İşleri Bakan Veysel Eroğlu, "ayrımcılık" kavramının bizim kültürümüzde yer almadığını belirtti. Türkiye'nin AB uyum süreci konusunda son derece kararlı ve azimli şekilde ilerlediğini söyleyen Bakan EROĞLU, "Aynı duyarlılığı AB tarafında da görmek istiyoruz ancak ne yazık AB ülkeleri bu konuda son derece yavaş" diye konuştu.
 
    Toki Kız Meslek lisesi bahcesindeki programda çam agacı diken Bakan EROĞLU,Nevşehir Valiliğini ziyaret ederek Vali Mehmet CEYLAN'dan Nevşehir ili hakkında Brifing aldi.Vali Mehmet CEYLAN Bakan EROĞLU'na günün anısına Avanos toprağından yapma rapido tabak hediye etti.