ORTAK GELECEĞİMİZ

Bahara merhaba derken kardı kış dı yaş dı çamurdu çaylaktı vs vs toprak ana uyanıyor.O toprak ki ne erksen onu veren bize gonca gonca güller deren ve bizi her halimizle hiç tereddütsüz kabul eden toprak;

Ne yazık kı biz topraklarımıza hiçimi hiç acımıyor ve onu yormaya zehirlemeye amaç dışı kullanmaya son surat devam ediyoruz

Büyük ozan Aşık Veysel Şatıroğlu nediyor toprak için,

Karın yardım kazma ile bel ile,

Yine beni karşıladı gül ile,

Kim karnını yarınca bize gül verecek ki , bütün içtiğimiz suyu bünyesinde tutacak bütün börtü böceği otu çöpü doğayı bu derece bütünleşip bizleri hayatımızı devam ettirmemize neden olan bu ortak geleceğimizi ne yazık ki hiç de korumuyor merhametli kullanamıyoruz.

Toprağı çiftçimiz bakın nasıl kullanıyor,ekmeğini emeğini ona bağladığı en değer l i varlığını öyle elleri ile yok ediyor ki hızla elinden kayıp giden bu kutsal varlığının elinden kayıp girmesine nerdeyse umursamıyor oysaki toprak nasıl kendinsin babasından miras kaldı ise ondan sonrakine de miras olarak kalacak ortak geleceğidir.

Bölgemizde tarım toprakları aşırı gübreleme ve tarım ilaçları ile kimyasal hormonlar ile asitleşip kirlenmekte ve verimli halden yorgun ve zehir saçacak hale gelmeye başlıyor. Bu aşırı kullanılan tarım ilaçları ve gübrelemeden yeral ti su kaynakları da bu kirlikten nasibini alıyor ve insan oğlu hem ekmeğini yediği suyunu içtiği toprağıyla birlikte kendini de zehirlemiş oluyor. Hızla çoğalan kansörejen etkili bu kimyevi maddeler canlıların hayatını tehlikeye sokarak, başta kanser,sakat doğumlar,körlükler,eklem ağrıları,vb hastalıklar başta olmak üzere tehlike saçıyor.

Günümüzde tarım en teknik şartlarda yapılsa da ne yazık ki ilkel şartlardaki karasaban tarımı kadar asla sağlıklı değil korcu değil sadece çok fazla para ve olduğundan daha büyük anormal mahsuller tadı olmayan görüntüsü aldatıcı mahsuller oluyor.

Toprakların kullanımında ekimde çiftçi ekeceği mahsulle birlikte toprağın yapısını ve besin değerlerini dikkate alacak şekilde toprak tahlili yani analiz kesinlikle yapılması şarttır.Bu işlem için her beldede tarım danışmalar da mevcuttur bilgi verecek uzman mühendis arkadaşlar var.

Kısacası ne çiftlinin nede sanayicinin ortak geleceğimiz olan toprakları mağ f etmeye hakkı yoktur .

Miras cı yolu ile bölünen arazilerimiz zaten küçülerek makineli tarımda kullanılamadığı için en büyük kayıp buradan oluyor,ayrıca bu bölünen araziler devlet ve Avrupa birliği projelerde uygulanamıyor çünkü arazi büyüklüğü konusunda yeterli olmuyor .

TOPRAKLARIMIZI CIPLAK BIRAKMAYALIM EROZYONA TESLİM ETMEYELİM AĞAÇ DİKME MEVSİMİ AĞAÇ DİKELİM

DİKİLİNCE OLUYOR

BAŞDEREDE KUTLU DOĞUM HAFTASI İÇERİSİNDE YER ALICAK AĞAÇ DİKME BAYRAMIMIZA ORMAN SU BAKANIMIZ SAYIN VEYSEL EROĞLU MİLLET VEKİLLERİMİZ VE 12 ÜLKEDEN TEMSİLCİ DİPLAMAT VE YERLI YABANCI SİZ DEĞERLİ HEMŞERİLERİMİİZ KATILICAKTIR RESİMDE GÖRDÜÜNÜZ BU AĞAÇLAR İLKDEFA DİKTİĞİMİZ AĞAÇLARDAN OLUP BAŞDEREDE BİR ORMAN KURLMUŞTUR ADIDA BAL ORMANIDIR.BU GÜZEL ETKİNLİĞE KATILMANIZI VE DESTEKLERİNİZİ BEKLER SAYGILAR SUNARIM

TARİH 16 NİSAN YER

BAŞDERE -ÜRGÜP