2002 yılından bu yana AK Parti'nin önüne birçok engeller çıkartıldığını söyleyen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili Mehmet Özhaseki, “Türkiye’de yönetici olmak çok zor. Biliyorsunuz 17-25 Aralık süreci oldu. Bütün samimiyetimle söylüyorum; Eğer bir hırsızlık yapan varsa Allah belasını versin. Ama yine bütün samimiyetimle söylüyorum; Eğer hükümeti devirme operasyonu olarak ortaya çıkmışlarsa Allah onların da belasını versin. Bu ülkede idareci olmak çok zor" dedi.

Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş ile birlikte AK Parti Genel Başkanı Yardımcısı Mehmet Özhaseki, Kayseri Sanayi Odası tarafından düzenlenen Sanayi Gecesi 2015 programına katıldı. Burada bir konuşma yapan Özhaseki, AK Parti'nin önüne 2002 yılından beri, 13 yıllık iktidarı döneminde birçok engel çıkartılmaya çalışıldığını kaydetti. “Türkiye idare edilmesi zor bir ülke. Coğrafya olarak zor bir yerdeyiz” diyen Mehmet Özhaseki, konuşmasını şöyle sürdürdü; “Etrafımız yanıyor. Haritada bakın etrafımızdaki ülkeler tamamen yanıyor. Sahile sükûnetle giden bir ülke var. AK Parti olarak 13 yıldır da bunu yapabilmek için elimizden geleni yapıyoruz. Yapmaya da devam ediyoruz. 21 yıl belediye başkanlığı görevi yaptım. Şimdi milletvekili oldum ve partimde yeni görevler yapıyorum. Belediye başkanlığı görevinde yönetici olmanın zorluğunu gördüm ve ne çektiğimizi bir Allah biliyor birde ben biliyorum. Bakan olmak, başkan olmak, cumhurbaşkanı olmak, başbakan olmak bu ülkede çok zor.”

Mehmet Özhaseki, geçmişte yapılan bazı olayları hatırlatarak, “Danıştay saldırısı, yapılan cumhuriyet mitingleri hükümeti devirmek içindi. Muhtıralar, parti kapatmak için davalar açılıyordu. Delilleri neydi gazete kupürleri idi. 367 garabetleri oldu. Birçok engellemeler oldu. Sonrasında 17-25 Aralık süreci oldu. Bütün samimiyetimle söylüyorum. Eğer bir hırsızlık yapan varsa Allah belasını versin. Ama yine bütün samimiyetimle söylüyorum. Eğer hükümeti devirme operasyonu olarak ortaya çıkmışlarsa Allah onların da belasını versin. Bu ülkede idareci olmak çok zor" ifadelerini kullandı.