Büyükşehir Belediyesi eski başkanı ve Kayseri Milletvekili Mehmet Özhaseki, erken seçim öncesi adayların nasıl şekilleneceği hakkında görüşlerini dile getirdi.

Mehmet Özhaseki öncelikle 3 dönem kuralından dolayı dışarıda kalmış isimlerin yeniden aday olacağını açıkladı. Özhaseki, "3 dönemden dolayı dışarıda kalmış çok değerli arkadaşlarımız var. Bakanımız var Taner Bey. Enerji konusunda yapmış oldukları ortada. Başarılı çalışmalarını herkes biliyor. Grup başkanvekilliğini başarıyla yapan Musta Elitaş var. Sadık Bey ile henüz konuşmadım ancak bana gelen duyumlar onun da aday olacağı yönünde. Sadık Yakut'ta çok başarılı meclis başkanvekilliği yaptı" şeklinde konuştu.

Mehmet Özhaseki açıklamalarını şöyle sürdürdü:
"Biz 5 milletvekili arkadaşımızın seçim sonuçlarını Ankara'da değerlendirirken hiçbir zaman içimizde şu olmasaydı demedik. Bizim adaylarımız yanlış oldu demedik. Benim şahsi kanaatim içimizdeki adaylardan dolayı partimize oy vermemezlik olmadı" dedi. 

Özhaseki'nin açıklamalarından Ahmet Doğan, Yaşar Karayel, Kemal Tekden ve Havva Talay Çalış'ın yeniden aday olacağı öngörülüyor. Ancak merak edilen konu ise 3 dönem kuralına takılan isimlerin yeniden aday olması sıralamayı nasıl değiştirir?