Oda Başkanı Parmaksız öncelikle biz seçim öncesinde söylediklerimiz ve konuştuklarımız vaad ettiklerimiz her şeyin arkasında ve yanındayız bu önce böyle bilinmeli.Seçim sonuçları açıklandığında ve seçim sonuçları tamamlandığında basınla bir araya gelip sohbet toplantısı düzenleyeceğimizi sizlere söylemiştik.Bugün burada öncelikle 15 Mayıs ta yapılan NTSO seçimlerinde şahsıma ve ekip arkadaşlarıma inanan güvenen ve destek veren tüm Oda üyelerimiz başta olmak üzere üyemiz olmadığı halde dualarıyla gönülleriyle bizleri destekleyen tüm Nevşehir halkımıza ve siz değerli basın mensuplarına huzurlarınızda bir kez daha teşekkür ediyorum.Unutmadan yine bu seçim sürecinde sağ duyulu davranış gösteren AK Parti il Başkanına ve AK Parti tabanına,MHP yönetimine,CHP İl Yönetimine, BBP Yönetimi ne tek tek teşekkür ediyorum.

Bildiğiniz üzere Nevşehir iş dünyası seçimlerinin 15 Mayıs ta gerçekleştirilen seçim sürecinde hiçte tasvip etmediğimiz bir takım gelişmeleri hep birlikte yaşadık. Siyaseti, siyaset üstü bir iş dünyasının çatısı olan Oda seçimlerine alet etmek isteyen malum şahıslar oldu…

Seçimin oldukça farklı bir ortamda yapıldığına dikkat çeken Parmaksız, daha sonra şöyle konuştu:

''Bu seçim değişik bir ortamda yapıldı. Baskılar, sıkıştırmalar ve bir takım tehditler ile seçim sandığına gittik. Ama Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası üyeleri kendi hür iradeleriyle ezici bir çoğunlukla bizi tekrar göreve getirdiler. Demek ki burada siyaset ile hiç bir şey olmuyor. Herkes gücünü halktan almalı. Kişileştirilmemeli. Kişileştirildiği zaman sonuç bu şekilde ortaya çıkıyor ve yazık oluyor. Seçim döneminde yaptığım her konuşmanın sonuna kadar arkasındayım. Bundan sonra Nevşehir´in baskısız, tehditsiz, haksızlık yapılmadan yönetilen bir İl olması için oda olarak ve şahsım olarak üstümüze ne düşüyorsa sonuna kadar üst mercilere taşımaya namus ve şeref sözü vermiştim, aynı duygularla aynı tempoda buna devam edeceğiz. Burada herkes gücünü kendinden alacak. Bir kurumun imkânlarıyla bir şekilde bu işlerin olmayacağı görüldü. Bu seçim ders çıkartması gerekenlere inşallah bir ders olmuştur'' dedi.

Ve 15 Mayıs Nevşehir için Milat olarak Bu tarihi Seçimler şunu göstermiştir ki, kişileştirilerek ötekileştirilerek karalayarak bu işler olmuyor.Hele hele siyaseti buna dahil etme yoluna gidilmesi gibi büyük bir yanlışın içine girenler ve seçim sürecinde kaybedersek bunun bedelini öderiz diyenler,Benim esnafımı üyelerimi tehdit edenler hesabını şimdi bunun hesabını verecekler.Biz söylediklerimiz her sözün arkasındayız .Malum CD,Ses kayırları,Belgeler ve klasörleri içeren dosyamızı da en kısa sürede Sayın Başbakanımıza bizzat teslim edeceğim. Kimse merak etmesin.Dün Ankara daydım.AK Parti Genel Merkezine gittim ve bir takım görüşmelerde bulundum.Nevşehir de yaşanılanları anlattım izah ettim.Ve AK Parti Genel merkeziyle görüşmemde onlardan Nevşehir e bir heyet gönderilmesi ve iş dünyamızın Nevşehirli vatandaşlarımızın yaşadıklarını anlatacakları bir platform kurulması talebini kendilerine anlatarak davet ettim. Namus ve şeref sözü verdim ve sözlerimin tekrara ediyorum tamamen arkasındayım En kısa sürede de Sayın Başbakanımıza da durumu anlatacağım.

Seçim süreci tamamlanmıştır bizim iş dünyamızda kimseyle sorunumuz yok hepsini kucaklıyoruz.Zira ben 60 yaşındayım şimdiye kadar hiç görmediğim hiç yaşamadıklarımı bu seçimde yaşadım bu yönüyle de bu seçim süreciyle Nevşehir de bir ilk yaşandı seçim sonucunda şahsıma ve ekibime gösterilen ilgi alaka destek teşekkürler şuan 13 yıllık Başkanlık yaptığım görevimde ve öncesinde de ne duydum nede işittim.Burada gelinen noktada tablo apaçık şunu göstermiştir ki bir yerlere bu seçim bir yerlere  en güzel mesaj ve çok iyi bir ders olmuştur tabii anlayana…İnşallah birilerine ders olmuştur.

Yine Odamız seçimleri göstermiştir ki Halkımızın beklentileri var aynı bizleri beklentileri gibi bizlerde halkımızla aynı düşüncelerdeyiz.

-Bir gazetecinin NTB Başkanı Tuncer Gök ün Sayın Parmaksız ihanet etmiştir türü sözleri için seçimden sonra konuşacağım demiştiniz şuan seçimler bitti neler söyleyeceksiniz_sorusu üzerine NTSO Başkanı Parmaksız;-Ben hiçbir zaman kimseye ihanet etmedim de kimseyi de yarı yolda bırakmadım da bırakmam da.Bunun en güzel örneği Nevşehirli iş  adamımız Sayın İrfan Karaca örneğini verebilirim. İrfan bey kendi seçildiğim komiteden doğan yetkimi vererek kendisini şuan yönetimine taşımış bulunuyoruz.

Asıl bu sözlerin ve iddiaların sahibi bizleri yarı yolda bırakmış ve ihanet etmiştir.Gereken dersi de inşallah 29 Mayıs 2013 Çarşamba günü aynı NTSO seçimlerinde olduğu gibi Nevşehir Borsa üyeleri verecektir buna olan inancımda tamdır.Zira biz yaşanılanları halkımızın ve İş dünyamızın çok iyi süzgeçten geçirdiklerine vicdanıyla baş başa kaldığında neyin doğru neyin yanlış olduğuna kendilerinin en güzel şekilde karar vereceğine inanıyoruz ve bu haseple tüm Borsa üyelerine de sonsuz güveniyorum.

Bu arada tekrar ediyorum daha öncede ifade etmiş olduğum gibi bundan sonra hiçbir siyasi düşünce ve beklentimiz olmaksızın sırf Nevşehir menfaatleri adına şehrimiz iş dünyasının bir çatısı NTSO odamız adına ve bu şehrin bir kanaat önderi olarak parti gözetmeksizin Adaylar için güvendiğimiz ve inandığımız adaylar için  Genel merkezlerine referans olacağız…

Borsa üyesi 19 üyenin üyeliklerinin iptali dün kamuoyuna borsa seçimleri öncesinde bomba gibi düştü.Sayın Tuncer Gök konuya ilişkin açıklamasında her iki taraftan da üyelikleri silinenler oldu açıklaması oldu siz neler söyleyeceksiniz bu konuda?

-Evet Borsa kanun ve yasalarına  aykırı olarak görülen ve çoğu son aylarda kayıt yaptırıldığı görülen ve Sayın Gök tarafında olan 19 Nevşehir Ticaret Borsası üyesi itirazlarımız sonrasında Borsamız üyeliklerinden itiraz süresinin son gününde Borsa seçimlerinde oy kullanmamak üzere üyelikleri silinmiştir.Fakat iddia edildiği gibi Bizden yani Mustafa Çelebi ekibinden 1 üye dahi silinmemiştir.

Borsa seçimleri için buradan net olarak ifade ediyorum Ben ve ekibim Borsa Başkan Adayımız Sayın Mustafa Çelebi için tam destek veriyoruz.Seçildiğinde de kendisine gerekli tüm desteği vereceğiz.Borsa üyelerimizin sorunlarıyla da yakından ilgileneceğiz. Yani 29 Mayıs 2013 Borsa seçimlerinde bizzat seçim anında orda olarak borsa üyelerimizin elerlini sıkarak oylarını isteyeceğim. Seçimlere bir bir müdahil olacağız dedi…

Bizim hiçbir kişi kurum yada kişiyle derdimiz yok… Hele hele şunun altını önemle çiziyorum hiçbir siyasi partiyle de hiçbir sıkıntımızda derdimizde yoktur. Fakat Nevşehir menfaatleri adına gerek üyelerimiz olsun gerekse Nevşehirli vatandaşlarımız olsun sıkıntıları onların problemleri bizlerin derdi problemidir haksızlıklar karşısında dim dik ayaktayız.

Yine Odamız seçim sonuçları göstermiştir ki; Odamız İş dünyası Seçimlerine bifiil müdahil olanlar için söylüyorum önümüzdeki yapılacak Yerel ve Genel seçimler bu davranışlarının şahsi hareketleri etkili olacaktır.

Not:Haberin Devamı gelecek...