Paşalı Sorunlarına Çözüm Bekliyor

NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir’in Avanos ilçesinin en büyük yerleşim alanlarından biri olan Paşalı köyü su sorununa çare bekliyor.

Paşalı Köyü Muhtarı Sadullah Ünal ve Paşalılı Kadın ve erkeklerden oluşan yoğun bir kalabalık karşıladı. Paşalı Köyü Muhtarı Sadullah Ünal Köyün sorunlarını anlatarak Kaymakam Mustafa Eldivan’dan su konusunda acil yardım istedi. Ünal, “Köyümüzde 1000 baş büyük baş malımız şu anda susuzlukla karşı karşıya köyümüzde günde 4 ton süt toplanan Avanos’un en büyük köyü bu konuda acil çözüm üretilmesini bekliyoruz, Köyümüzün bir ikinci sorunu ise yollarımız çok kötü köylümüz çamur içerisinde yürüyor bunun içinde bir çalışma yapılmasını bekliyoruz, Köyümüzde yapılan parklarımız yarım bunların tamamlanarak vatandaşlarımızın kullanımına açılmasını istiyoruz” dedi.

Köyü ziyaret eden Avanos Kaymakamı Mustafa Eldivan ise, Köy içerisinde evlerde beslenen büyük baş hayvanlar için bir proje üretilerek köy dışına ahır yapılması yönünde çalışmalar yapılması gerekliliğini belirterek “Sağlık açısından bunun hayata geçirilmesi şart, bu konuyu Sayın Valimiz ve Sayın Milletvekillerimize ileterek çözüm yollarını arayacağız” ifadelerinde bulundu.