Türkiye de Değişim Hacıbektaş tan başlar diyen CHP Hacıbektaş Belediye Başkan Aday Adayı Vedat Kılıç, FİB Haber Merkezine yaptığı açıklamasında Yepyeni bir vizyon, yepyeni bir perspektifle; Hacıbektaş'ı daha yaşanabilir, kendisiyle ve dış dünyasıyla barışık, modern bir kent yaratmak adına ekibimle birlikte yola çıktım. Gücümü sizlerden alıyorum diyerek şu açıklamalarda bulundu...

               Geri Dönülmez Bir Yola Çıktık…

        "Hacıbektaş ta CHP de Bizim Sevdamız..."

         
           " Sizden Biri ,Hacıbektaş Gönüllüsü ve CHP’nin Neferiyim."
Ülkemizin ve Cumhuriyetin güvencesi olan CHP’nin evrensel ilkelerini,“Kurulacak yeni rejimin adının Cumhuriyet olacağını ilk kez bu topraklarda duyuran’’ Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün devrimlerini vatanın her karış toprağında dalgalandırmayı ilke edinmiş bir neferim. Uzun yıllardan beri “Cumhuriyet Halk Partisinin” çeşitli kademelerinde görevlerde bulundum. İki dönemdir de, Narlıdere Belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyeliği görevlerini “Halkçı Belediyecilik” misyonu ile yerine getirdim. Türkiye’de marka olmuş İzmir Büyükşehir Belediyesi bünyesinde kazandığım bilgi ve deneyimlerimi, iş dünyasından elde ettiğim projeci ve sorun çözücü özeliklerimi Hacıbektaş ilçesi özelinde hizmete dönüştürmeye hazırım.

Uzun yıllardan beri ziyarette bulunduğum ve son üç yıldır ikamet ettiğim Hacıbektaş’ın sorunları çözülmemiştir. Pir Hünkâr ‘’Hacı Bektaş-ı Veli’’ gerek dünya gerekse Türkiye için bir İnanç ve kültür markası olduğu halde, Hacıbektaş ilçesi Nevşehir ilinde bile hak ettiği değeri alamadığı için marka olamamıştır. İlçemiz, Dünya Turizm merkezlerinden biri olan Kapadokya bölgesi ile bütünleşememiş ve turizmden elde etmesi gereken payı alamamıştır. İnanç ve kültürel mirasımızın, Türkiye ve dünya çapında tanıtımı eksik kalmıştır. Hacıbektaş kabuğunu kırıp değişmek ve gelişmek istiyor. İlçemizin dünya çapında Kültür ve Turizm merkezlerinden biri olmaması için hiçbir neden yoktur. Yeni bir vizyon ile değişim sürecini hep birlikte başlatacağız.

Türkiye çapında bir vizyon ve misyona sahip olduğuna inandığım projelerim ve ekibim ile ilçemizin sorunlarını çözmek, Hacıbektaş’ı Kültür ve Turizm Markası yapmak için Nevşehir Hacıbektaş Belediye Başkanlığına aday oldum. Temel kaynağımız Pir Hacıbektaş-ı Veli’nin inanç ve kültürü ile yaşayan milyonların varlığıdır. Halkın sevgisini ve güvenini kazanarak Hacıbektaş halkı ile birlikte hizmete talip olduğumu bir kez daha tüm kamuoyuna duyuruyorum.

Sevgi ve Saygılarımla,

Vedat KILIÇ

CHP Hacıbektaş Belediye Başkan Aday Adayı.