NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir’de 54 Sivil Toplum Kuruluşunun bir araya gelerek oluşturduğu Milli İradeye Saygı Platformu İlimizde faaliyet gösteren 4 Muhalefet Partisine ziyarette bulundu.

Platform Sözcüsü, Memur-Sen İl Temsilcisi Mustafa Özdemir başkanlığındaki Milli İradeye Saygı Platformunun ilk ziyaret durağı Milliyetçi Hareket Partisi oldu. Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Göksel Taşçı, Nevşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Varol ve Partili yöneticiler tarafından karşılanan Milli İradeye Saygı Platformunun amacını anlatan Platform Sözcüsü Mustafa Özdemir, Platformun kesinlikle Vatandaşın oyunu belirli bir siyasi partiye kanalize etmek olmadığının altını çizdi.

Özdemir, “Amacımız kesinlikle Vatandaşın oyunu A ya da B Partisine kanalize etmek değil. Amacımız Vatandaşın hür iradesiyle kullandığı oyuna sahip çıkmasını sağlamak. Vatandaşın demokratik hukukunu korumak” dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Göksel Taşçı, “Allah muvaffak etsin. Sivil Toplum Kuruluşları belirli gayeler için hizmet ederler. Burada asıl olan toplumu kucaklayabilmektir” ifadelerinde bulundu.

Platformun muhalefet partilerine yaptığı ziyaretlerin ikinci durağında bu kez Cumhuriyet Halk Partisi vardı. Cumhuriyet Halk Partisinde İl Başkanı Mehmet Değirmenci ve Partili yöneticiler tarafından karşılanan Milli İradeye Saygı Platformu üyeleri burada CHP İl Başkanı Değirmenci’den pekte duymak istemedikleri sözleri işittiler.

Platform Sözcüsü Mustafa Özdemir’in Platformun kuruluş ve hedeflerini anlatmasının ardından söz alan Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Mehmet Değirmenci, “Biz hiçbir zaman darbenin yanında olmadık. İnönü asker kökenli olmasına rağmen yapmayın, demokrasiyi yaşatalım demiştir. Ancak darbelerden en çok zararlı çıkanda Cumhuriyet Halk Partisi olmuştur.  Kötü bir dönemden geçiriyoruz. Hakikaten şu anki iktidarın gitmesi için kim ne yaparsa biz onun yanındayız” diye konuştu.

Saadet Partisi İl Başkanlığını da ziyaret eden Milli İradeye Saygı Platformunu burada İl Başkanı Ali Doğan Simit ve Partililer karşıladı.

Saadet Partisi İl Başkanı Ali Doğan Simit, “40 Yıldır Milli Görüş Çizgisinden sapmadık. Bizim görüşümüz milli, çizgimiz milli. Ancak son dönemlerde iktidarların milli görüş çizgisiyle hiçbir alakası yok. Yapılan yasaların da millilikle alakası yok. Eğer bu çalışma ile bugünkü iktidarın oyları artsın ya da muhafaza edilsin gibi bir anlayış öne çıkarılacaksa bunun uygun olmayacağı düşüncesindeyim. Böyle bir anlayışla bu çalışma yapılıyor ve bundan nemalanalım deniliyorsa bunun hakla, hukukla da alakası olmaz” ifadelerinde bulundu.

Mecliste ve Meclis dışında bulunan siyasi partileri ziyaretinin son durağında Büyük Birlik Partisi İl Başkanlığını ziyaret eden Milli İradeye Saygı Platformu üyeleri burada da İl Başkanı A. Yavuz Uluer’den Ak Partiye yönelik eleştiri dolu sözlerle karşılaştı.

Uluer, Yaklaşan yerel seçimler öncesinde mecliste bulunan siyasi partilerin 350 Milyon TL meclis yardımı alırken diğer siyasi partilerin imkansızlıklar içerisinde seçime girmek durumunda kaldıklarını ve bunun neresinde adalet aranabileceğini sordu.

Milliyetçi Hareket Partisi Esenyurt Seçim bürosuna yapılan saldırının zanlılarının Ak Partili bir belediye çalışanları çıktığını ifade eden Büyük Birlik Partisi İl Başkanı Uluer, “Şimdi bunun neresinde hak, hukuk, adalet arayacağız. Milli şuur arayacağız. Önce bunları bir ele almamız lazım” açıklamalarında bulundu.

Ziyaret ettikleri Milliyetçi Hareket Partisi, Cumhuriyet Halk Partisi, Saadet Partisi ve Büyük Birlik Partisinde Ak Partiye yönelik eleştiriler işiten Milli İradeye Saygı Platformu üyeleri bunca eleştirinin ardından Ak Parti’yi ziyaret etti.