Nevşehir İl Milli Eğitim Müdürü Osman Şimşek, Şube Müdürleri Yusuf Aydoğmuş ve İsmail Tanrıverdi ile birlikte Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsmail Bekci’yi makamında ziyaret etti. İl Müdürü Osman Şimşek ve beraberindeki heyetin ziyaretlerinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Rektör Yardımcımız Prof. Dr. İsmail Bekci, kendilerine teşekkür etti.  

Üniversitemiz hakkında İl Milli Eğitim Müdürü Osman Şimşek’e bilgi veren Rektör Yardımcımız daha sonra ziyaretçiler ile birlikte üniversite ana yerleşkesinde Nevşehirli hayırsever iş adamı Ali Dirikoç tarafından yaptırılan ‘Kadın-Mehmet Dirikoç Çocuk Kreşi ve Anadokulu’na geçti.

Burada 2014-2015 Eğitim-Öğretim yılında açılması planlanan anaokulu hakkında bilgi veren Rektör Yardımcımız Prof. Dr. İsmail Bekci, anaokulunun üniversite personelinin çocuklarının yanı sıra şehre de açık olduğunu belirtti.  Rektör Yardımcımız konuşmasında, “Sayın Rektörümüzün büyük gayretleri neticesinde hayırseverlerimiz tarafından yaptırılan anaokulumuzun inşaatı tamamlanmış durumda. İç dekorasyonu ile çevre düzenlenmesinin de tamamlanmasıyla üniversitemiz personelin yanı sıra özellikle çalışan bireyler çocuklarını buraya gönül rahatlığı ile emanet edebilecekler.  Halkımıza da açık ve 150 kişi kapasiteli olacak anaokulumuzun içerisinde; 6 sınıf, konferans salonu, oyun salonu, sinema salonu, hobi bahçesi ve bir de çocuklarımız için piknik alanı ile kum havuzu bulunmakta. Nevşehir İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile önümüzdeki günlerde imzalayacağımız protokol ve ortak çalışmalar çerçevesinde burasını 2014-2015 Eğitim-Öğretim yılında hizmete açmayı planlıyoruz” dedi.  

Anaokulunu gezerek incelemede bulunan İl Müdürü Osman Şimşek ise, yeni kurulan bir üniversite olmasına rağmen Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesinin göstermiş olduğu gelişimin memnuniyet verici olduğunu ifade etti.