31 Mart yerel seçimleri için çalışmalarını sürdüren AK Parti Nevşehir Belediye Başkan Adayı Rasim Arı, Nevşehir Devlet Hastanesinde doktor ve hastane personeline başarı ve kolaylık, hasta ve yakınlarına ise acil şifa temennisinde bulundu.

Hastalarla bir süre sohbet ederek tedavi süreçleri hakkında bilgiler alan Nevşehir Belediye Başkan Adayı Rasim Arı, yatan hastaları tek tek yataklarında ziyaret etti.

Arı'dan Hastalara ‘Bir Nefes Sıhhat´ Ziyareti...

Doktorlardan hastaların sağlık durumları ve tedavi aşamalarıyla ilgili bilgi alan Arı, içtenlikle sarıldığı hastalara tez zamanda iyileşmeleri dileğinde bulundu. Uzun uzun sohbet ederek moral verdiği hastaları güldürmeyi de ihmal etmeyen Rasim Arı, hasta yakınlarından da hastaların morallerini yüksek tutmalarını istedi. Hasta ve yakınlarına bir ihtiyaçları olduğunda kendisine istedikleri zaman ulaşabileceklerini anlatan Arı, hastaların hatıra fotoğraf çektirme isteklerini de geri çevirmedi.

Eğlenceli anların da yaşandığı ziyarette hastalar ise, Nevşehir Belediye Başkan Adayı Arı'nın kendilerini hasta yataklarında ziyaret etmelerinden duydukları memnuniyeti dile getirdiler. Geçmişte hastanelerde oda bulamadıklarını hatırlatarak; otel konforunda tedavi olduklarını vurgulayan hastalar; devlete, millete, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a ve hükümete duacı olduklarını söylediler...

Ziyaretlere AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz'ün yanı sıra, Nevşehir Belediye Başkanı Atilla Seçen, Merkez ilçe Başkanı Edip Avşar da katıldı. 

Arı: "Sağlıklı Bir Çevre, Sağlıklı Bir Şehir Olması Kaçınılmaz Bir Gerekliliktir"

Ziyarete ilişkin açıklamalarda bulunan Belediye Başkan Adayı Arı; "Milletvekilimiz Mustafa Açıkgöz, Merkez ilçe başkanımız Edip Avşar ve teşkilatımızla beraber Nevşehir İl Sağlık Müdürlüğümüzü ve çalışanlarımızı ziyaret ettik. Yoğun bakım, Dış hastahanesi, Hasta servisleriyle beraber ziyaretlerimize devam ederek hastalarımıza 'geçmiş olsun' çalışanlarımıza 'kolay gelsin' diledik. 112 Acil İstasyonu Diyaliz merkezi ve hastahane civarindaki eczane ve medikal ziyaretlerimizi de kıymetli belediye başkanımız Atilla ağabeyle beraber gerçekleştirdik" dedi.

Rasim Arı, “ Kanuni Sultan Süleyman’ın hastalık anında söylediği; “Her zaman olduğu gibi hemşehrilerimizin iyi günlerinde ya da kötü günlerinde yanlarında olmaya devam edeceğiz. Hizmet; en başta insan sağlığı için, insan refahı ve huzuru ön planda tutularak yapılmalıdır. Bu duygu ve düşüncelerle, hastalarımıza Allah'tan acil şifa, yakınlarına da sabır ve kolaylıklar diliyorum” dedi.

SAĞLIK OLMADAN OLMAZ ...
Yaşamak, öğrenmek, iş yapabil­mek için sağlıklı olmak gerektiğine vurgu yapan Rasim Arı, “Hasta olan kişi görevlerini tam olarak yapamaz. Bunun sonucu olarak da kendine, ailesine ve topluma yararlı olamaz. Sağlığımız bizlere Allah'ın bahşettiği en büyük sermaye. Kanuni Sultan Süleyman'ın 'Halk içinde muteber bir nesne yok devlet gibi, olmaya devlet cihanda bir nefes sihhat gibi' dizeleriyle ifade ettigi gibi sağlık, hiçbir şeyle değeri ölçülemeyecek kadar önemli bir nimettir. Sağlık, ayrı ayrı her bir insan için önemli olduğu kadar, huzurlu ve mutlu bir toplum için son derece önemlidir. Zira, ancak ve ancak bireyleri sağlıklı olan toplumlar sağlıklı olabilir, gelişim gösterebilir. Bu sebeple Nevşehir Belediye Başkan adayı olarak "Sağlıklı, Çevre, Sağlıklı Toplum ve Sağlıklı İnsan" adına başta geleceğimiz olan çocuklarımızdan başlamak üzere sağlıklı yaşama bilinci ve farkındalığını aşılamak için çok önemli projelerimiz var.

Sağlıklı yaşama bilincini çocuklarımızın zihinlerine yerleştirdiğimizde, sağlıklı bir toplum olarak da daha güçlü olacağımız bir gerçektir. Toplumların gelişmişlik düzeyleri sadece ekonomileri ya da kişi başına düşen gelir oranları ile değil, eğitim ve sağlık ölçütleri de göz önünde tutularak değerlendirilmektedir . Bu nedenle bu projemizi çok önemsiyoruz.” diye konuştu.