AK Parti Nevşehir Belediye Başkan Adayı Rasim Arı, İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) Nevşehir Şubesi Başkanı Baki Öncel ve yönetim kurulu üyeleri ile bir araya gelerek, istişarelerde bulundu.

Ziyaret esnasında İHH Nevşehir Şubesi Başkanı Baki Öncel ve yönetimi ile bir araya gelen Rasim Arı; İHH'nın dünya çapında hizmet veren en büyük İslami yardım kuruluşu olduğunu belirtti ve tüm insanlığın ve İslam aleminin en olmaz zamanlarında, mazlumun ve yetimin yanında her zaman İHH'nın bulunduğunu söyledi. 

Burada konuşan Başkan Adayı Rasim Arı, İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı’nın üstlendiği göreve dikkat çekerek, “Biz İnsani Yardım Vakfı’nı her zaman mazlumların yanında gördük, hep toplumun yanında gördük. Ne zaman toplumun bir kesiti sıkıntıya düşse, gerek yurt içinde, gerek yurt dışında İnsani Yardım Vakfı’nı onların yanında basın aracılığı veya buradaki toplumu yönlendirip, ihtiyaç duyulan yere yardım gönderilmesi noktasında büyük gayret ve çabalarını gördük. İHH Nevşehir’de önemli bir sivil toplum örgütüdür, önemli bir yardım derneğidir. Nevşehir'imizde bu görevi en iyi şekilde yerine getirdiklerine bizzat bilen biriyim. Kamyonlarla, TIR’larla malzemelerin bizzat İnsani Yardım Vakfı tarafından organize edilerek yurt içi ve yurt dışında ihtiyaç olan bölgelere gönderildiğini biliyorum. Toplumda kazanmış oldukları bu güven duygusunun devamını temenni ediyorum. O güzellik, o sadakat, o tarafsızlık, o objektiflik ve şeffaflık ile güveni devam ettirme açısından çok önemli olduğuna inanıyorum. Bizde İnsani Yardım Vakfı’nın bu çalışmalarını yakinen görüp takip etmekle beraber Rabbim izin verirde bu onurlu görev tevdi edilirse bu vakfımız ile yakın çalışma teması içinde olacağız.

Kendilerinin görüş ve düşünceleri bizim için önemli. Gerek yol haritamızın oluşmasında, gerek yön pusulamızın oluşmasında İnsani Yardım Vakfı’nın görüş ve önerilerine hep itibar ettik, itibar etmeye devam edeceğiz. Bizim yerel yöneticilik anlayışı içerisinde, temel felsefemiz birlik ve beraberlik içerisinde şehrin değerleriyle istişare kültürü ile şehri yönetilmesi olgusuna dayanmaktadır. Bu anlamda da AK Partimizin katılımcı belediyecilik ilkesinin temel esası da budur. Bizlerde özellikle şehrimizde bulunan kanaat önderleri olsun, yerel önderler olsun, sendikalar olsun, meslek kuruluşları olsun, kamu kuruluşları olsun, sivil toplum örgütleri ile derneklerimizle yakın temas ve görüş içerisinde bulunarak şehrimizi daha iyi bir mertebeye nasıl ulaştırabiliriz, aynı zamanda şehrimizdeki sosyal entegrasyon ve sosyal barışı nasıl süreklilik haline getirebiliriz, bunun gayreti ve çabası içerisindeyiz” şeklinde konuştu.


Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) Nevşehir Şubesi Başkanı Baki Öncel de, AK Parti Nevşehir Belediye Başkan Adayı olarak gösterilen Rasim Arı’ya başarı temennisinde bulunarak, “Rabbim çıkmış olduğu yolda yardımcısı olsun, memlekete hayırlı işler nasip etsin inşallah” diye konuştu.