Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı, İstanbul’da yaşayan Nevşehirli iş insanları ile bir araya gelerek Nevşehir ile ilgili yapılabilecek çalışmalar konusunda istişarelerde bulundu.

Başkan Rasim Arı, İstanbul’daki temasları çerçevesinde İstanbul’da farklı sektörlerde faaliyet gösteren iş insanları ile bir araya geldi. Bahçelievler Eski Belediye Başkanı Osman Develioğlu ve Nevşehirli Sanatçı Kürşat’ın da katıldığı yemekte gündem Nevşehir projeleri ve İstanbul seçimleri oldu.

Nevşehirli iş insanlarına ilk olarak 31 Mart Mahalli İdareler Seçimlerinin ardından Nevşehir Belediyesi olarak şehirde yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi veren Arı, hayata geçirilen ve önümüzdeki dönemde geçmesi planlanan projeleri anlattı. 

Arı, Nevşehir’in mevcut nüfusunun çok daha fazlasının başta İstanbul olmak üzere Türkiye’nin çeşitli illerinde yaşadığını belirterek başkan görevi boyunca sürekli onlarla istişare halinde olacağını kaydetti. Gurbetteki Nevşehirlilerin her zaman en büyük destekçileri olacaklarını vurgulayan Arı: “Biz Nevşehirliler ülkenin ya da dünyanın neresinde olursak olalım güçlü bir hemşerilik bağı ile birbirimize bağlıyız. Gurbetteki hemşerilerimiz bizim için önemli bir güç kaynağı ve ayrılmaz parçamız. Farklı sivil toplum kuruluşları altında toplanan hemşehrilerimize hem moral ve güç vermek hem de her konuda destek vererek sürekli yanlarında olacağız. “ dedi.

İstanbul’daki Nevşehirli iş insanlarını memleketlerine yatırım yapmaya davet eden şehirde başlattıkları istihdam seferberliğine destek olmaya çağıran Arı, şehre gelecek tüm yatırımcılara belediye olarak her türlü desteği vermeye hazır olduklarını tekrarladı.

Yemeğe katılan Nevşehirli iş insanları ise; Başkan Arı’yı tebrik ederek çalışmalarından ötürü kutladı. Arı’ya Nevşehir için yapılacak olan her türlü proje için destek sözü veren iş insanları kalabalık bir heyet ile kısa bir süre içerisinde Nevşehir’i ziyaret edeceklerini belirtti.