1961 yılında Nevşehir’de doğdum, ilk, orta ve lise öğrenimimi Nevşehir’de tamamladım, Kayseri Erciyes Üniversitesi Mühendislik Fakültesinden Elektronik mühendisi olarak mezun oldum.


Bugüne kadar Kayseri, Uşak, Gümüşhane ve Nevşehir illerinde PTT ve Türk Telekom teşkilatlarında mühendis ve yönetici olarak görevlerde bulundum. Halen Nevşehir İl Telekom Müdürü olarak görevimi sürdürmekteyim. 



Görev yaptığım Türk Telekom’da haberleşme alanındaki tüm hizmetleri, sizlerin bağrından çıkan bir memleket evladı, bir bürokrat olarak özel gayret sarf ederek yapabildim.



Şimdiye kadar çalışma ve görev hayatımda; dürüst, ilkeli ve üstün sorumluluk anlayışı ile hareket ettim, bana düşen ya da benden beklenen şeyleri gerçekleştirmeye çalıştım. Bugüne kadar yaptığım hizmetler ileride gerçekleştirmeyi hedeflediğim hizmetlerin habercisidir.



Nevşehir’e, Acıgöl’e, Avanos’a, Derinkuyu’ya, Gülşehir’e, Hacıbektaş’a, Kozaklı’ya, Ürgüp’e hizmet etmeyi şiar edindiğimi ve bu toprakların bir çocuğu olarak hizmetlerimi zirveye taşımak amacıyla bu yola çıktım. Görevlerim sırasında Nevşehir’imizin köy, kasaba ve ilçe merkezlerinin ihtiyaçlarını ve sizlerden gelen her türlü talebi imkânlar ölçüsünde görev bilinci ile karşılamaya çalıştım.

Vatanına ve milletine hizmet etmeyi düstur edinmiş birisi olarak Milletvekili olmam halinde mesaimin tamamını Nevşehir’e hizmete ayıracağım. 

Siyaseti sadece milletvekilliği olarak görmemek gerekir. Bu aşamaya gelinceye kadar birçok alanda çalışma, sosyal ve siyasi alanlarda hizmet verebiliriz. Bugüne kadar hayatımızda kendi çizgimiz ve ideallerimiz noktasında sorumluluk taşıyan bir kişi olarak devletimize ve milletimize hizmet anlamında zaten çeşitli faaliyetlerin içerisinde bulunuyoruz.

Kamu kurumunda çalışmam nedeniyle siyasetin içinde fiilen yer almam mümkün olmamıştır. Bugün söylemekte bir sakınca görmüyorum. Son on yıllık süreçte siyasete girmeyi düşünmeme rağmen çeşitli nedenlerden dolayı bu düşüncem gerçekleşemedi.

Bu dönem ise bütün bilgi ve birikimimi, siyaset gibi zor ve çetin bir yolda milletvekili adaylığı ile siyasete girmek nasip oldu. Bundan sonraki süreçte AK PARTİ de siyaset yapmak ve ülkemizin geleceğine katkı sunmak istiyorum.

Ayrıca, iktidar partisinden aday adayı olmak veya seçilmek bizlere daha fazla sorumluluk yüklemektedir. Bilindiği üzere siyaset bir iddiadır. Ülkeyi yönetme iddiasıdır. Milletimizin 2002 yılından beri Ak Partiye yüklediği bu sorumluluğun bilincindeyim.

Ülkeyi yönetme sorumluluğuna sahip bir partide siyaset yapmak, diğer siyasi partilerdeki vekillere göre en az iki kat çalışma sorumluluğu demektir. Allah nasip ederse, duruşumla, çalışmamla, üstün sorumluluk anlayış ve gayret ile hareket edeceğim. 

 

Gelecekte ki Türkiye hayalim!

Hukukun ve demokrasinin, temel hak ve özgürlüklerin, düşünce ve inanç özgürlüklerinin tüm kural ve kurumları ile hâkim olduğu bir Türkiye en büyük hayalimdir.

Adalet ve kalkınma kavramlarının gerek devlet, gerek bireyler tarafından benimsendiği bir Türkiye hayal ediyorum.

 

Cumhuriyetimizin 100. Yılında 2023 de, İstanbul’un fethinin 600. Yılında 2053 de, Malazgirt zaferinin 1000. Yılında 2071 de ve sonsuza kadar; güçlü ekonomisi ile sürekli artan saygınlığı ile büyük güç, küresel oyuncu olan bir Türkiye hayal ediyorum.

İnşaallah, birlik ve beraberlik içerisinde inançla, azimle ve kararlılıkla çalışarak önce Cenabı Allah’ın takdiri ve siz değerli kardeşlerimizin destek ve hayır duaları ile 7 Haziran seçimlerinde Nevşehir’imizi ve Türkiye’mizi hak ettiği yerlere ulaştıracağız.

 

Allah yolumuzu açık eylesin.

 

Yavuz YAPAR

Elektronik Mühendisi

Nevşehir İl Telekom Müdürü

Ak Parti Milletvekili aday adayı