Büyük Birlik Partisi (BBP) Nevşehir Belediye Başkan adayı Fatih Sağlamkardeş, 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 99. yıldönümü nedeniyle yayımladığı kutlama mesajında, “Şehitlerimizin Çanakkale’de kanlarıyla yaktığı zafer meşalesi o gün kurtuluş mücadelemizin yolunu, aydınlatmıştır” ifadelerini kullandı.
 
Tarihin yeniden yazıldığı Çanakkale destanının bir ulusun var olma mücadelesinin en önemli örneği olduğuna dikkat çeken Sağlamkardeş, mesajında şunları kaydetti:

“18 Mart 1915 insanlık tarihinin en büyük savaşlarından biri olan Çanakkale zaferinin simge tarihidir. Çanakkale Savaşı, daha çocuk denecek yaştaki gençlerimiz de dahil olmak üzere bir nesli tamamen yok etmiş ama gelecek tüm kuşaklara, büyük Türk devletini miras olarak bırakmıştır. Çanakkale'de şehit düşen ecdadımız, milletimizin asla yenilemeyeceğini, "Çanakkale Geçilmez" diyerek kanlarıyla canlarıyla tüm dünyaya ispat etmişlerdir. Her bir taşının altında yiğitlik ve vatan sevgisinin yattığı Çanakkale Zaferi'nin 99. yıldönümü vesilesiyle aziz şehitlerimizi ve ahrete intikal eden kahraman gazilerimizi minnet ve şükranla anıyor, milletimizin bu gurur günü en içten dileklerimle kutluyorum.”

Büyük Birlik Partisi (BBP) Nevşehir Belediye Başkan adayı

                         Fatih SAĞLAMKARDEŞ