Büyük Birlik Partisi (BBP) Nevşehir Belediye Başkan adayı Fatih Sağlamkardeş, “Hızlı kentleşme, işsizlik, gelir düzeyi, yoksulluk, sağlıksız kentleşme, suç oranlarındaki artışlar ve hizmetlerin yetersizliği kentteki medeni yaşamı tehdit eder boyutlara varmıştır” dedi.

         “Çarpık kentleşme olgusu ortaya çıktı”
Kentlerin tarihi gelişim sürecinde hep uygarlığın, özgürlüğün merkezleri olarak algılandığını ifade eden BBP Nevşehir Belediye Başkan adayı Fatih Sağlamkardeş, “Kentler kültürel değerleri, medeniyetleri koruyup yaşatan ve nesilden nesile aktarılmasını sağlayan ortak yaşam alanlarıdır. Bugün bu özelliklerini korumakla birlikte bünyesinde pek çok problemleri barındırmaktadır. Hızlı kentleşme, işsizlik, gelir düzeyi, yoksulluk, sağlıksız kentleşme, suç oranlarındaki artışlar ve hizmetlerin yetersizliği kentteki medeni yaşamı tehdit eder boyutlara varmıştır. Yönetimler açısından içinde yaşadığımız kentin şartları temel insan hakkı olan yaşama hakkını olumlu veya olumsuz etkileyebilmektedir. İyi yönetim şehrin kalkınmasına, kötü yönetimler ise sorunların artmasına sebep olmaktadır.

Hızlı kentleşme, geç sanayileşme ve kalkınma, kaynak yetersizliğiyle birleşince çarpık kentleşme olgusu ortaya çıkmıştır. Doğup, büyüdüğü kentte yaşayan insanlar geçim sıkıntısı çekiyorsa, sokaklarında güvenle dolaşamıyorsa, yollarında tozdan çamurdan yürüyemiyorsa, su sıkıntısı çekiyor ve hizmetlerden yeterince yararlanamıyorsa yaşama hakkı açısından mağdur olmuş elemektir. Toplumu oluşturan bireylerin gelecek adına kendilerini güvende ve rahat hissettikleri bir hizmet beklentileri içerisinde olmaları en tabi haklarıdır. Maalesef tüm bu gelişmelerden Nevşehir'imiz de oldukça etkilenmiş ve hala etkilenmektedir. 100 bine yaklaşan nüfusuyla Nevşehir İç Anadolu'nun en verimli doğal ve kültürel zenginliklerine sahip illerinden biri olmasına rağmen hala gelişmişlik, şehirleşme, mülkiyet ve imar gibi temel sorunları yaşamaktadır. Yönetim anlayışı açısından uygulanan yanlış politikalar, kaynakların yeterince kullanılamaması, adil ve sürdürülebilir bir hizmet anlayışının tesis edilememesi, halkımızın büyük sorunlar yaşamasına ve geçim sıkıntısı çekmesine neden olmuştur” diye konuştu.
“Nevşehir'imizin her sokağına her caddesine değer katacak projelerle geliyoruz”
Yaşanan gelişmelerden dolayı köylerden kente büyük göçlere sahne olduğunu vurgulayan Nevşehir Belediye Başkan adayı Fatih Sağlamkardeş, şöyle dedi; “İç göçlerin yoğunluğu kent merkezlerinde toplumsal ve kültürel kargaşaya neden olmuştur. Bu gelişmelerle birlikte Nevşehirimiz sorunlarla boğuşan ve kaderiyle baş başa kalan bir yapıya dönüşmüştür. Yaşanan bu süreç şahsımda doğup büyüdüğüm memleketime hizmet etmek arzusunu, sorumluluğu ve bilincini oluşturmuştur. Gayemiz memleketimize, insanımıza, doğaya, toplumsal yaşama, sanata, eğitime ve bilime hizmet etmektir, Halkımızın genel çıkarlarını koruyup geliştirmektir. Halkımızın yaşam kalite ve standartlarını yükseltmektir. Bu nedenle Nevşehirimizin her köşesini her sokağını adım adım dolaştık hala dolaşıyoruz, Nevşehir'in nelere ihtiyacı olduğunu, insanlarımızın, esnafımızın sorunlarını, gerekli projelerin ve çözüm yollarının neler olduğunu yerinde gördük, toplumun ortak çıkar ve beklentilerine, ihtiyaçlarına cevap vermek adına daha gelişmiş huzurlu sorunları çözülmüş bir Nevşehir için birlikte yola çıktık, işsizliğe çare olacak, esnafımıza, vatandaşımıza nefes aldıracak, Nevşehirimizin her sokağına her caddesine değer katacak projelerle geliyoruz. Tüm bu projeler ve hizmetler toplumun ekonomisine kültürüne, refah ve gelişmişlik düzeyine doğrudan etki edecek, ilimizin kalkınmasına, turizmine büyük katkı sağlayacaktır. Herşeyden önce Bir Nevşehir sevdalısı olarak bu projeleri hayata geçirmek ve Nevşehir'e hizmet etmek için içinizden biri olarak belediye başkan adaylığına talip olduk.” Sizlerinde destek ve teveccühleriyle biz size inanıyor ve güveniyoruz sizlerinde bize Büyük Birlik Partimize ve ekibimize güvenmenizi inanmanızı istiyoruz dedi...