NEVŞEHİR- Samsun'da işlenen cinayeti protesto etmek ve sağlık çalışanlarına destek olmak için yakasında "Biz bir aileyiz. Şiddeti kınıyoruz" kokartıyla Nevşehir Devlet Hastanesi'ne gelen CHP Nevşehir Milletvekili adayı Bülent Tekiner, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uzm. Dr. Muhammet Çömçe ile diğer yönetici, doktor ve sağlık çalışanlarını ziyaret etti.

 

YASAL DÜZENLEMELER YOLDA

CHP Nevşehir İl başkanı Kamil Gülmez, Merkez İlçe başkanı Semasi Yücel ve ikinci sıra Milletvekili adayı Dr. Cuma Yorgancı ile parti yöneticilerinin de hazır bulunduğu ziyarette, Samsun’da yaşanan acı olayın ne ilk ne de son olduğunu ifade eden Tekiner, son yıllarda sağlık çalışanlarına yönelik şiddet vakalarında büyük bir artış olduğunu kaydetti. Toplumda şiddete hiçbir şekilde prim vermeyen bir hukuki sistem benimsenmesi gerektiğini vurgulayan Bülent Tekiner, CHP iktidarında sağlık personeline yönelik şiddeti yasal düzenlemelerle önleyeceklerini söyledi.

 

SOSYAL HAKLAR GELİŞTİRİLECEK

Çalışanların yıllardır “sağlıkta dönüşüm” denilerek mağdur edildiğini söyleyen CHP’li Tekiner, performansa dayalı sistemi yeniden gözden geçireceklerini ve tüm sağlık çalışanlarının adil bir temel ücret alacaklarını açıkladı. Tekiner, “ Tüm sağlık çalışanlarının ekonomik, sosyal ve sendikal haklarını koruyacak, güvenceli olarak çalışmalarını sağlayacağız. Mahrumiyet bölgelerinde çalışan hekim ve sağlık personelinin ücretlerini ve sosyal haklarını iyileştireceğiz. Emekliliği gelenlerin de döner sermayeden yararlanmalarını sağlayacağız.” ifadelerini kullandı.

 

ÜCRETSİZ SAĞLIK HİZMETLERİ GELİYOR

Hastalarla da sohbet ederek dertleşen Bülent Tekiner, sağlık Hizmetlerinden yararlanabilmek içim prim ödemiş olmayı ön koşulu olmaktan çıkaracaklarını müjdeledi. “Sağlık hizmetlerinden yararlanmak için yurttaşlardan alınan katılım payı, ilave ücret vb. ödemeleri kaldıracağız.” diyen Tekiner sözlerini “CHP Aile Sigortası Programı kapsamında, yoksul yurttaşlarımızın Genel Sağlık Sigortası primlerini Hazine’den karşılayacağız. Prim borcu olan yoksul yurttaşların mağduriyetlerini Aile Sigortası Programı kapsamında giderecek, borçlarının tamamını sileceğiz. Sağlık kurumlarında rehin kalma ya da senet imzalatma gibi insan onuruna aykırı durumlara son vereceğiz. Hastane ve doktor randevu telefonlarını ücretsiz yapacağız.” diyerek tamamladı.