CHP Nevşehir Milletvekili Av. Faruk Sarıaslan, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın yanıtlaması isteği ile TBMM’ye yazılı bir soru önergesi verdi.

Milletvekili Sarıaslan, Ürgüp Devlet Hastanesi ile ilgili olarak şu açıklamalarda bulundu: "Sağlık Bakanı Sayın Fahrettin Koca'ya Ürgüp Devlet Hastanesi ile ilgili sorunları yazılı soru önergesi ile sorduk ve takipçisi olacağız..." dedi.

Nevşehir'in en büyük ilçesinde bulunan Devlet Hastanesi'nin bazı servislerinde Doktor olmadığı Bu nedenle de Vatandaşlarımızın Nevşehir'e ya da özel hastanelere gitmek zorunda kaldıkları tarafıma iletilmektedir. Bu konu yerel basında da yer almıştır.

Ürgüp Devlet Hastanesi ilçemizin mevcut nüfusu, mülteciler Üniversite öğrencileri ve ilçemize gelen yerli ve yabancı turistler gözönüne alındığında ihtiyaçların bir bir an önce karşılanması gerekmektedir. Bu bağlamda ;

1. Poliklinikler de tam zamanlı doktor mu olması ve gereken tedavileri aksamadan ilçe dışına ve özel hastanede gitmeden yapılabilmesi için herhangi bir çalışmanız var mıdır.

2. Servislerdeki Doktor eksikliğinin giderilmesi için bir planlama yapılmıştır.