CHP Nevşehir Milletvekili Av. Faruk Sarıaslan, Nevşehir’in Acıgöl ve Derinkuyu ilçeleriyle bağlı köylerde yaşanan internet sorununa dikkat çekti.

CHP Nevşehir Milletvekili Sarıaslan yaptığı açıklamasında "Nevşehir’in Acıgöl, Derinkuyu ilçeleri olmak üzere köyleride dahil internet hizmetinden yararlanamamaktadır. İnternet altyapısının sorumlusu devlettir. İnterneti olmayan bir bölgede çocuklarımızın internet üzerinden eğitim alması da mümkün değildir.Devletin sorumluluğunda olan bu sorunun acilen çözülmesi gerekmektedir." dedi.

TUTANAK HİZMETLERİ BAŞKANLIĞI

Dönem: 27 Yasama Yılı: 4 Tarih: 21.10.2020 Birleşim: 8 Ham Tutanak Sayfası:36-

Konuşmacı: FARUK SARIASLAN Seçim Çevresi: NEVŞEHİR

Tutanak Metni:

________________________________________

    FARUK SARIASLAN (Nevşehir) - Sayın Başkan. Türkiye'nin her türlü sorununu çözdüğünü söyleyen AKP iktidarı yüz binlerce turistin ziyaret ettiği Nevşehir'in başta Acıgöl ve Derinkuyu ilçelerinin merkezi olmak üzere köylerde dâhil internet hizmetinden yararlanamamaktadır. İnternet hizmetinin yerine getirilmesi için yetkililere müracaat ettiklerinde de 650 TL direk parası istenmektedir. Eve götürecek ekmek parası bulamayan vatandaşların bu parayı ödemesi mümkün değildir. İnternet altyapısının sorumlusu devlettir. İnterneti olmayan bir bölgede çocuklarımızın internet üzerinden eğitim alması da mümkün değildir. Devletin sorumluluğunda olan bu sorunun hiçbir bahane üretilmeden acilen çözülmesi gerekir.

    Teşekkür ederim.

________________________________________

* Uzman stenograf kontrolü ve son kontrolden geçmemiş tutanaktır.

** Bu adres eposta kabul etmemektedir. Cevap olarak posta göndermeyiniz. Talep ve görüşleriniz için [email protected] adresinden iletişim kurabilirsiniz.