CHP Nevşehir Milletvekili Av. Faruk Sarıaslan TBMM Genel Kurulunda yaptığı konuşmasında, Ülke genelinde kayıt dışı çalışan Mültecilerin korsan taşımacılık yapması sorununu dile getirerek dikkat çekti. 

CHP Nevşehir Milletvekili Sarıaslan; "Ülkemizde bulunan özelliklede Nevşehir'de yoğun olarak ikamet eden mültecilerin korsan taksicilik yapmalarını engellemek ve vergisini ödeyen kendi ticari taksici esnafımızın mağduriyetlerinin giderilmesi için İçişleri Bakanlığına yazılı soru önergesi verdiğini ifade etti.

Sarıaslan:" Nevşehir'de Mülteciler korsan taksicilik yapıyor" o açıklamaları izlemek için TIKLAYINIZ!


Aşağıdaki Sorularımın Türkiye Cumhuriyeti İçişleri Bakanı Sayın Süleyman Soylu Tarafından Yazılı Olarak Yanıtlanmasını Arz Ederim.

Ülkemizin Muhtelif Bölgelerinde Ve İlimiz Nevşehir'de Yoğun Olarak İkamet Eden Mülteci Yabancı Uyruklu Kişilere İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğünce Meave Harf Serisi Taşıyan Plakalar Verildiği Ve Bu Plakalar Araçlar İle Korsan Taksicilik Yaptıkları Tarafıma İletilmiştir. Bu Konuyu Nevşehir Merkezde Bulunan Taksici Esnafları Olarak Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi Dahil Nevşehir Valiliğine Bir Emniyet Ve Şube Müdürlüğü'ne Şoförler Odasına Dilekçe İle Bildirdiklerini Ama Bir Sonuç Alamadıklarını Korsan Taksicilik Yapan Mülteciler Yüzünden İş Yapamadıklarını Maddi Ve Manevi Zarara Uğradıklarını Söylemektedirler.

Taksici Esnafımız Konuyla İlgili Desteğinizi Beklemektedirler. Bu Bağlamda;

1-Ülkemizde Bulunan Yabancı Uyruklu Mültecilerin Korsan Taksicilik Yapmalarını Engellemek Ve Vergisini Ödeyen Kendi Ticari Taksici Esnafımızı Bu Mağduriyetten Kurtararak Herhangi Bir Planlanmış Çalışmanız Var Mıdır ?

2-Var İse Ne Zaman Uygulamaya Koymayı Düşünmektesiniz?