CHP Nevşehir 27. Dönem Milletvekili Faruk Sarıaslan Karayolları 6'ncı Bölge Müdürlüğüne bağlı Nevşehir, Niğde, Yozgat, Kayseri merkezde çalışan işçilerin iki aydır ödemelerini alamadıklarını Türkiye Büyük Millet Meclisinde dile getirirken, Çiftçilerin'de Birikmiş Borçlarında bahsetti.

İşte Sarıaslan'ın TBMM'deki Konuşması;

FARUK SARIASLAN (Nevşehir) - Teşekkürler Başkanım.
Karayolları 6'ncı Bölge Müdürlüğüne bağlı Nevşehir, Niğde, Yozgat, Kayseri merkezde çalışan Karayollarına iş yapan değişik firmalardaki işçiler iki aydır ödemelerini alamamaktadır. Ayrıca personel 7/24 saat koşulunda çalıştığı hâlde fazla mesai ücreti ödenmediği gibi talepte bulunan işçiler de işten çıkarılmakla tehdit edilmektedir. Bu işçiler Karayollarının bakım, onarım ve buzlanmasıyla mücadele işi yapmaktadırlar. İşçilerimizin kışın kapıda olduğu bir dönemde iş bırakma eylemine başlamadan benim aracılığımla son uyarılarını yapmaktadırlar, ilgilileri ve Bakanlığı göreve davet ediyorum.
Çiftçilerimizin borçlarını bu ekonomik koşulda ödemeleri mümkün görülmemektedir. Faizli yapılan ertelemeler hiçbir işe yaramamaktadır. Çiftçilerimizin borçlarının iki yıl faizsiz olarak ertelenmesi zorunlu hâle gelmiştir.
Teşekkür ederim.