NEVŞEHİR(MHA) Yaklaşan yerel seçimler öncesinde ilçe ve beldelerde belediye başkan adaylarının isimleri şimdiden konuşuluyor.

Nüfusu 20 binin altında kalması nedeniyle düşmesi kesinleşen belediyelerin ardından ilimiz genelinde belediye sayısı da düşecek. Ancak, düşmesi kesinleşen belediyelerden birçoğunda mevcut başkanların ilçe belediye başkanlıklarına aday olabilecekleri belirtiliyor.

Nevşehir Merkeze bağlı Çat Belediye Başkanı Kamil Duru’nun 2. dönemin ardından bir de Ustalık dönemi yapayım niyetinde olmasına kesin gözüyle bakılıyor. Fakat ciddi bir rakibinde aday adaylığı için seçim sürecini beklediği biliniyor.
Göre Belediye Başkanı Mustafa Topçu’ da tıpkı Çat Belediye Başkanı gibi üçüncü dönemde ısrarlı görünüyor.Topçu bu konuda daha şanslı olarak gösteriliyor.

Göreme Belediye Başkanı Nuri Cingil, Kaymaklı Belediye Başkanı Halit Elma, Sulusaray Belediye Başkanı Sadi Yalbırdak ve Uçhisar Belediye Başkanı Osman Süslü’nün de yeniden adaylıkları kesin gibi. Tabi parti yönetiminden herhangi bir olumsuzluk ortaya çıkmazsa.

Merkeze bağlı Belediye Başkanları arasında en sıkıntılısı Nar Belediye Başkanı Ali Erdoğmuş. Belediyenin içerisinde bulunduğu ekonomik buhrandan kendisi de büyük ölçüde etkilenen, belediyenin borçları ile boğuşup belediye başkanlığı yapmanın gayretinde olan Ali Hoca’nın adaylığı diğerlerine nazaran biraz daha su götürür türden.