NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir’de AK Partinin ilk kurucu il başkanı olan ve ardından 3 dönemdir Nevşehir Belediye Başkanlığına seçilerek Nevşehir’in siyasi tarihine çok önemli bir başarı öyküsü yazdıran Başkan Ünver, 2015 seçimlerinin başarılı bir şekilde sonuçlandırılmasının arkasındaki en önemli isimlerden biri olacak.

2002, 2007 ve 2011 Seçimlerinde Nevşehir’de AK Partinin Üç Milletvekilini kazanmasında büyük bir çaba sarf eden Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, 2015 Seçimleri öncesinde de Milletvekili adayları Açıkgöz, Göktürk ve Gizligider’e olan desteğini sürdürdü.

Kurucu il başkanlığının ardından 2004 yılındaki yerel seçimlerde Belediye Başkanlığı koltuğuna oturan, 2009 ve 2014 yerel seçimlerinde de en yakın rakibine ciddi oy farkı takarak koltuğunu koruyan Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver’in her ne kadar kendisi milletvekili adayı olmasa da AK Parti’nin ülkeye getirdiği siyasi istikrarın devam ettirilmesi manasındaki çabası gözlerden kaçmıyor.

Hafta sonunda yapılacak olan milletvekilliği genel seçimlerinde AK Partinin yeniden üç milletvekilini kazanması durumunda Başkan Ünver, 4 genel seçimden de AK Partinin zaferle çıkmasının mimarlarının başında yer alacak.

AK Partili Nevşehir Milletvekilleri A. Erdal Feralan, Murat Göktürk ve Ebubekir Gizligider ile uyum içerisinde bir dönem geçiren, Belediye Başkanlığı makamını onlara her daim açan, geçen iki dönemdeki sıkıntıların son dönemde yaşanmaması için elinden geleni yapan Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, seçime birkaç gün kala yine dik duruşunu gösterip AK Partili Vekil adaylarının yanı başında olmayı sürdürüyor.