NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir’de yerel seçimler iki ilginç sonucu da doğurdu. Zira seçimler öncesinde biri aday konulması durumunda beldesinde tepki göreceği gözlenen isim seçimi kazanırken, aday konulmaması durumunda Ak Partili seçmenin tepki göstereceği belirtilen bir diğer isim ise seçimi kazanamadı.

Nevşehir Merkeze bağlı Kavak Kasabasında iki dönem belediye başkanlığı görevinde bulunan Kavak Belediye Başkanı Celal Yiğit’in tekrar aday gösterilmemesini isteyen bir grup Partili hatırlanacağı üzere Ak Parti il başkanlığı binasının önüne gelerek tepki göstermişti. Bütün tepkilere rağmen Ak Parti’den aday gösterilen Celal Yiğit yeniden Kavak Belediyesinin Başkanı seçildi.

Öte yandan Nevşehir’de aday adaylığı sürecinde en çok aday adayı bulunan beldelerin başında gelen Uçhisar beldesinde ise aday gösterilmesi için Ak Partiye adeta baskın yapan Ak Partililer Başkan Osman Süslü’nün aday gösterilmesini istemişti. 10 dolayında aday adayı içerisinde yeniden belediye başkanlığına aday gösterilen Osman Süslü Milliyetçi Hareket Partili Ali Karaaslan’a koltuğu kaptırdı.