Seçmenlerin 27 Mart Cuma günü askıdan inecek olan listelerden isimlerini kontrol etmeleri gerekiyor

Seçmen listeleri konusunda bilgi aldığımız Belsa Plaza’da bulunan Mustafa Kemal Paşa Mahallesi Muhtarı Engin Çevrim, listelerini ilçe seçim kurulundan aldıklarını belirterek eski usül olan seçmen listelerinin arşivlerindeki kayıtlarla güncellenmediğini sistemin artık kendini otomatik olarak yenilediğini belirtti. Bu sistemin daha sağlıklı olduğunu belirten Çevrim, sistemde herhangi bir açıklığın olmayacağını belirtti. Seçmen vatandaşların sayısının 1 milyon 200 bin olduğunu söyleyen Çevrim, yaklaşık 200 bin kişinin kaydının olmadığını ve bu 200 bin kişinin öğrencilerden oluştuğunu söyledi.


SON TARİH: 27 MART
Daha önce muhtarlıklar kendi kayıtlarında olan seçmen listelerini ilçe seçim kurulundan gelen liste ile karşılaştırırdı. 7 Haziran’daki seçimler öncesinde ise bu yöntemin kaldırılması sebebiyle yeni seçmen listeleri ile eski kayıtları muhtarlıklar karşılaştıramayacak. Muhtarlıklar 27 Mart’a kadar seçmen vatandaşların isimlerini kontrol etmesi için hafta sonu da açık olacak. Alfabetik sıralamaya göre askıya çıkacak olan seçmen listeleri 27 Mart Cuma günü askından inecek. Mustafa Kemal Paşa Mahallesi’nde 621 seçmen bulunuyor. 10 yıldır Mustafa Kemal Paşa Mahalle Muhtarlığı yapan Engin Çevrim seçmen listelerini teslim aldı ve yarın muhtarlığa asacak.

SEÇMEN SORGULAMA İÇİN TIKLAYIN

YSK'DAN TATİLCİLERE MÜJDE
Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde bulundukları bölgede oy kullanmak isteyen tatilci ve öğrenci seçmenlere Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Sadi Güven'den sevindirici haber geldi. YSK Başkanı Güven yaptığı açıklamada, 9 Temmuz'a kadar farklı yerlerde oy kullanmak isteyen seçmenlerin adres değişiklik işlemleri için ilgili nüfus müdürlüğüne gitmekte zorlandıklarından dolayı seçmenlere  kolaylık getirildiğini kaydetti. Güven, seçmenlerin güncelleştirmeyle ilgili başvurularını, belirtilen belgelerle birlikte ilgili nüfus müdürlüğü yerine herhangi bir yer nüfus müdürlüğüne başvuru yapabilmelerine ilişkin karar aldıklarını bildirdi.
Başvurunun yapıldığı nüfus müdürlüğünce belgelerin, adresin bulunduğu ilgili nüfus müdürlüğüne faks veya elektronik ortamda iletileceğini söyleyen Güven, ilgili nüfus müdürlüğünce adres değişikliğinin uygunluğuna ilişkin belge ve eklerin ilgili ilçe seçim kurulu başkanlıklarına derhal gönderilmesine karar verdiklerini belirtti.
YURT DIŞI SEÇMEN SORGULAMA İÇİN TIKLAYIN