AK PARTİ İL BAŞKANI TANRIVER, VATANDAŞLARI UYARDI

“SEÇMEN LİSTELERİNİ MUTLAKA KONTROL EDİN”

07 Haziran Pazar Günü gerçekleştirilecek Milletvekilliği Genel seçim takvimi kapsamında seçmen listeleri 14 Mart Cumartesi günü muhtarlık bölgelerinde askıya çıkarılacak.

AK Parti İl Başkanı Mehmet Ali Tanrıver, oy kullanacak tüm seçmenlerin muhtarlıklarda askıya çıkacak listeleri mutlak surette kontrol etmeleri çağrısında bulundu.

AK Parti Nevşehir  İl Başkanı  Mehmet Ali Tanrıver yaptığı açıklamada, Milletvekilliği Genel seçim takvimi çerçevesinde,  seçmen listelerinin 14 Mart tarihinden itibaren askıya çıkarılacağını belirterek, "Vatandaşlarımız Genel Seçimlerde oy kullanmak istiyorsa listede isimlerinin olup olmadığını doğru kontrol etmelidir" diye konuştu.

07 Haziranda yapılacak Milletvekilliği Genel seçim sürecinin başladığını vurgulayan Tanrıver, seçmen listelerinin sıkı bir şekilde kontrol edilmesi gerektiğini dile getirdi.

Tanrıver şöyle konuştu;  “Seçmenlerimizin listeleri doğru kontrol etmelidir. Listede ismi olmayan vatandaşlarımız, belli süre içerisinde işlemleri gerçekleştirmezlerse maalesef bu seçimde oy kullanma şansını kaybedecek. Listeler 14 Mart Cumartesi günü sabah saat 08.00'da askıya çıkarılacak. 27 Mart Cuma günü saat 17.00'da ise bu listeler askıdan inecek. Ülkemizi 2023 vizyonuna taşıyacak olan Milletvekillerimizin seçileceği böylesine önemli bir süreçte listelerin kontrolünün önemli olduğunu belirtmek istiyoruz."

Listede ismi bulunmayanların yasal süre içerisinde  bağlı bulundukları ilçe nüfus müdürlüklerine gitmeleri gerektiğine vurgu yapan Tanrıver daha sonra şunları kaydetti;

“14 Mart Cumartesi günü Muhtarlık bölgesi askı listeleri saat 08.00′de askıya çıkarılacak. Tutuklu ve taksirli suçlardan hükümlü askı listeleri de güncelleştirilmek üzere askıya çıkarılacak. Yurtdışı seçmen kütüğü “www.ysk.gov.tr” adresinde ilan edilecek ve itirazlar başlayacak. “www.ysk.gov.tr” adresinden bina bazında seçmen kayıtlarının sorgulanmasına başlanacak.

Siyasi partiler, hangi seçim çevrelerinde hangi usul ve esaslarla aday tespiti yapacaklarını YSK’ya saat 17.00′ye kadar bildirecek. Bu kapsamda geçmiş seçimlerde bir çok vatandaşımız gereken işlemleri zamanında yapmadığı için oy kullanamadığını biliyoruz. Bunun için vatandaşlarımızın aynı sorunla karşı karşıya kalmamaları için hassasiyet göstermeleri gerekiyor.

Listede isimlerini bulamayan vatandaşlarımız, nüfus müdürlüklerinde kütüğe kendilerini kaydettirdikten sonra alacakları belgeyi ilçe seçim kuruluna götürmeleri durumunda isimleri listeye kaydedilecek. Bu noktada vatandaşların mutlaka asılacak listelerde kendi isimlerinin olup olmadığını doğru bir şekilde araştırmalarını öneriyoruz."