NEVŞEHİR(MHA) Büyük Birlik Partisi İl Başkanı Şerafettin Karataş, Merhum Muhsin Yazıcıoğlu ve arkadaşlarının hayatlarını kaybettikleri helikopter kazasıyla ilgili süreci dikkatle takip ettiklerini belirtti. 

Muhsin Yazıcıoğlu'nun ve yol arkadaşlarının 'Şehadet Sürecine' ilişkin önemin Kahramanmaraş Emniyet İstihbarat Müdür Yardımcısı Dursun Özmen hakkında 'görevi kötüye kullanma' suçlamasıyla açılan davanın 6. duruşması görüldü.

Kahramanmaraş 7. Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya, Ankara’da talimatla ifadesi alınan Emniyet Genel Müdürlüğü eski İstihbarat Daire Başkanlığında görevli Mehmet Gül’ün ifadesinin okunmasıyla devam edildi.

Davaya, BBP Lideri Genel Başkanı Mustafa Destici, Muhsin Yazıcıoğlu'nun eşi Gülefer Yazıcıoğlui, oğlu Furkan Yazıcıoğlu, ağabeyi Yusuf Yazıcıoğlu, BBP Genel Sekreterİ Üzeyir Tunç, Genel Başkan Yardımcıları İlker Kayalıoğlu, Bayram Karaca, Doğan Ürgüp, Eski Genel Başkan Yardımcısı Ökkeş Şendiller, Sivas İl Başkanı Uğur Bulut, Batman İl Başkanı Recep Er, Batman Milletvekili Adayları İdris Özkaynak, Medeni Orhan, Medet Kurtbaş ve Ercan Kazak, Kahramanmaraş İl Başkanı Hayati Bakdur, Kahramanmaraş Milletvekili Adayları Av. Nedat Türk, İbrahim Alagöz, Ahmet Üzüm, Hasan Kızıldağ, İdris Yalçın, Bülent Kaya, Ali Polat Ordu Milletvekili Adayı Fatih Elmas, Şarkışla İlçe Başkanı Şükrü Tinni, Şarkışla Eski Belediye Kasım Gültekin, Alperen Ocakları Genel Sekreteri Murat Aslan, Genel Başkan Yardımcısı Fazlı Centilmen, MKYK üyeleri İhsan Kaya, Tolga Aral, Eski MKYK üyesi Ahmet Polat, Sivas eski il başkanı Erol Çelik, Erhan Üstündağ'ın eşi Meryem Üstündağ, gazeteci İsmail Güneş'in eşi Yasemin Güneş, avukatlar ve partililer katıldı.

Hakkında, ‘görevi kötüye kullanmak suçundan’ dava açılan Özmen, duruşmaya katılmadı. Duruşma, 22 Aralık'a ertelendi.

Dönemin Kahramanmaraş İl Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürlüğü'nde müdür yardımcısı olarak görev yapan Dursun Özmen, 'Görevi kötüye kullanmak' ve 'Toplumu infiale sürüklemek' suçunu işlediği iddiasıyla bir yıldan 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanıyor. Özmen, "Helikopter enkazına ulaşıldığı, Yazıcıoğlu ve diğer şüphelilerin yaralı ve hastanede olduğu" şeklinde bilgi notu geçerek, gerçeğe aykırı ve kamuoyunu yanıltıcı bilgiyle arama kurtarma çalışmalarını geciktirmekle suçlanıyor.

Dava sürecini değerlendiren BBP İl Başkanı Şerafettin Karataş, “Biz bu dosyayı bıkmadan, usanmadan takip etmeye devam edeceğiz. Hiç kimse bizim bıkmamızı, usanmamızı, yorulmamızı beklemesin. Biz Büyük Birlik Partisi ve aileler olarak diyoruz ki bu dosya ya aydınlanacak ya aydınlanacak. Er ya da geç Allah'ın izniyle bu dosya aydınlanacak ve bu hadisenin nasıl olduğu ortaya çıkacak. Ama biz adaletin bir an önce tecelli etmesini ve bu dosyanın aydınlatılmasını bekliyoruz. Bugün de bu davayı takip ettik, takipçi olmaya da devam edeceğiz.” diye konuştu.