İstanbul Vezneciler’de şehit olan polislerin cenazesinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik protestolara CHP Nevşehir İl Başkanı Kamil Gülmez sert tepki gösterdi.

Gülmez "Herkesin gözü önünde Genel Başkanımıza mermi kovanı atacak cüret, ancak sırtını belli makamlara dayamakla mümkündür. Bunu aydınlatmak hükümetin sorumluluğudur, görevidir. Bunu yapmak zorundadır" diye konuştu.

CHP Nevşehir İl Başkanı Kamil Gülmez, hizmet binasında Merkez İlçe Başkanı Semasi Yücel, yönetim kurulu üyeleri ve ilçe başkanlarının katılımıyla basın toplantısı düzenleyerek, son günlerde şehit cenazelerinde Genel Başkanları Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik gerçekleştirilen protesto eylemleri ile mermi kovanı konma olayını şiddetle kınadıklarını belirtti.
Gülmez, 11 Haziran 2016 Cumartesi günü saat 11.00’de Ankara’da yapılacak olan Genel Başkanları Kemal Kılıçdaroğlu’na destek açıklamasına partisinin il ve ilçe başkanları ile birlikte katılacaklarını da açıkladı.

Son günlerde şehit cenazelerine katılan Genel Başkanları Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik gerçekleştirilen protestoların ‘provokasyon’ olduğunu belirten Gülmez “Bunlar bir yerlerden yönetilmektedir. Ülke bu gün adeta kan gölüne dönmüşse sorumluluğu ana muhalefet partisine yüklemek en hafif tabiriyle akıl tutulmasıdır. Sorumlu aranıyorsa, 400 vekili verin bu iş huzur içinde çözülsün diyenlerde, 7 Haziran seçimlerinden sonra “halk kaosu seçti” değerlendirmesini yapanlarda aramak gerekir. İnsanlar, şehit cenazesine dua ve rahmet okumak, yakınlarına moral vermek için gider. Peki bunlar şehit cenazesine neden cebinde yumurtayla, kurşunla gitti? Bu nerede görülmüştür? Bu bir planlama sonucudur. Bu kişiler açıkça toplumda infial yaratmaya yönelik algı operasyonları yapmak için o cenazeye gitmişlerdir” dedi.

Neden hırsızları, ülkeyi yönetenleri yuhalamıyorsunuz?

Gülmez “Habur'da davul zurnayla PKK'lıları karşılayan, Barzani'nin yoluna kırmızı halı seren, İmralı'ya devlet üst yöneticilerini ve HDP milletvekillerini gönderen, Şivan Perver'le türkü söyleyen, Valilere 'operasyon yapmayın' dedik diyen, her şeyden haberimiz vardı diyen kimler? Öyleyse bu akan kanların sorumlusu kim? Cenaze törenlerinde bunları söyleyenleri, ülkeyi yönetenleri, asıl sorumluluğu olanları yuhalamayıp Sayın Genel Başkanımızı yuhalayanları kınıyoruz. Asıl yuh sizleredir. Eğer sizler bu vatanı seviyorsanız 17- 25 Aralık hırsızlarını yuhalasaydınız. Ensar Vakfı'nda olan taciz olaylarını kınasaydınız. Bu devletin okullarında söylenen andımızı kaldıranları ve devlet kurumlarında T.C. yazısını kaldıranları, yolsuzluk ve hırsızlık yapanları kınayıp yuhalasaydınız” diye konuştu.

‘Gerçek tepki, Yarbay Mehmet Alkan’ın tepkisidir’

Şehit Yüzbaşı Ali Alkan’ın kardeşi Mehmet Alkan’ın "Düne kadar çözüm diyenler ne oldu da sonradan savaş diyor. Saraylarda 30 tane korumayla gezip, zırhlı arabalara binip ’Şehit olmak istiyorum’ diye bir şey yok" sözlerini hatırlatan Gülmez, “Gerçek tepki, Yarbay Mehmet Alkan’ın tepkisidir. Cebinde mermi yoktur, sadece üstünde şehit kardeşinin üniforması vardır. Gerçek tepki, şehit annesinin Efkan Ala’ya gösterdiği tepkidir. Bu protestoyu yapan Binbaşına provokatör deniyor, cebinde yumurtayla mermiyle gelene şehit yakını deniyor, bunların şehitle yakından uzaktan alakası yok. Cebinde mermiyle yumurtayla cenazeye gidilmez. Bizim derdimiz şehitlerimizin olmamasıdır. Bu cenazelerden siyasi menfaat elde edenler, ahlaklı değildir. İnsanların acısını istismar etmeye kimsenin hakkı yoktur” ifadelerini kullandı.

‘Yalçın Akdoğan, Mehmet Metiner, Hilal Kaplan’ın sözlerine niye tepki vermiyorsunuz?’

‘CHP ne Genel Başkanı ne de bir milletvekili şehide hakaret etmez, terör örgütlerine kucak açmaz, onları meşru göstermez’ diyen Gülmez “ ‘Öcalan’ın olayları okuma kabiliyeti ve tecrübesi var. Mesajları sürecin geleceğini düşünen bir hassasiyeti yansıtıyor’ sözünü Yalçın Akdoğan değil de Kılıçdaroğlu söyleseydi ne olurdu? Veya Mehmet Metiner yerine Kılıçdaroğlu ‘Öcalan’ın durduğu yer, Türkiye’nin demokratikleşme sürecine katkı sağlayan bir yer. İmralı’da çok anlamlı, çok değerli şeyler söylüyor’ deseydi ne olurdu? Veya Yiğit Bulut’un söylediği ‘Abdullah Öcalan Ortadoğu'da Türkiye'nin önünü açıyor’ veya Hilal Kaplan’ın ‘Bir zamanlar “ölmeye hazırım” diyen Öcalan, şimdi “yaşatmaya hazırım” diyor’ sözünü Kılıçdaroğlu söylese ne olurdu? Tüm bu açıklamalar büyük puntolarla havuzda manşet olurdu. Hiçbir ifadesinde bu ülkenin çocuklarına en ufak bir suretle kötü ifade kullanmayan birinin ayağına bugün tabanca mermisi konuyor” şeklinde konuştu.

‘Tablo çok ağır, sorumlusu iktidardır’

Terör tablosunun çok ağır olduğuna, sorumlusunun da mevcut iktidar olduğuna da değinen Gülmez şöyle konuştu “Türkiye’de son bir yılda sivillerin hedef alındığı 14 bombalı saldırıda 249 sivil yaşamını yitirirken, 1350 kişi de yaralandı. Bu saldırıların hemen hepsi de göz göre göre gerçekleşen saldırılardır. Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesindeki çatışmalı ortamda ise 543 güvenlik görevlisi ve 300 sivil vatandaşımız hayatını kaybetti.  Bütün bu can kayıpları yaşanırken hiçbir önlem alamayan iktidar şehit cenazelerinde provokasyonlar yaratarak suçluluğunu gizleme telaşı içerisindedir. Sıfır olayla devraldıkları iktidarlarının 13. yılında geldiğimiz nokta, ülkenin her yanında hemen her gün gerçekleşen bombalı ve silahlı saldırılar ve can kayıplarıdır. 13 yıllık iktidarı süresince Kürt sorununu çözemeyen, ülkemizi Ortadoğu bataklığına sürükleyen hükümet, tüm bu can kayıplarının gerçek ve tek sorumlusudur. Bir protesto yapılacaksa bunun muhatabı iktidardan başkası olamaz.”