Bugün Gülşehir ilçesinde Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Tarih Bölüm Başkanı Doç.Dr.İlyas GÖKHAN ve AİİT Bölüm Başkanı Barış ÇİFTÇİ Öğretim Görevlisi Ahmet KORKMAZ ve Gül. And. Lisesi Tarih Kulübü Danışman Öğretmeni Tayfur URGENÇ tarafından ‘’Bir Avuç Vatan Adlı’’ etkinlik düzenlendi. Çanakkkale Deniz Zaferinin 99.yıldönümü münasebetiyle yapılan etkinliğe  Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi senatosu üyeleri,akademisyenler, Gülşehir Kaymakamı Murat ERTEKİN, Gülşehir Belediye Başkanı Mustafa  DURSUN,  Gülşehir İlçe Garnizon Komutanı Abdülkadir YAPRAK, İlçe Emniyet Müdürü Ramazan COŞKUN, Ege Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof.Dr.Nadim MACİT, Gülşehir MYO Müdürü Mehtap ARACI, Tarih Bölüm Başkan Yardımcısı.Yrd.Doç.Dr.Seyhun ŞAHİN,Türk Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Tuncay BÜLBÜL,Hacıbektaş MYO Müdürü Gökhan KEVEN, Sulusaray Belediye Başkanı Sadi YALBIRDAK ,Mahmat Belediye Başkanı Faruk CEYHAN,Türk Kamu Sen İl Başkanı Turgay ÇETİN, AKP İlçe Başkanı Kürşat KOÇ, CHP İlçe Başkanı Osman GÜLEN, MHP İlçe Başkanı Abdullah ERGEN, Belediye başkan Adayları Salih ERDOĞDU, İ. Murat KÜRK yönetim kurulları, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Müdürü Bayram ÇÖLOĞLU ve  daire amirleri,şehit aileleri, gaziler , öğrenciler ve vatandaşlardan oluşan yaklaşık 3000 kişi katıldı,

           Tarih Bölüm Başkan Yardımcısı.Yrd.Doç.Dr.Seyhun ŞAHİN , AİİT Bölüm Başkanı Yrd.Doç.Dr Barış ÇİFTÇİ,  Yrd Doç Dr.Kürşat KOÇAK, Öğretim Görevlisi Ahmet KORKMAZ ve GAL Tarih Öğretmeni Tayfur URGENÇ yapmış oldukları konuşmalarda dinleyenleri tarihin şanlı sayfalarında hüzünlü ve bir o kadar gururlu bir yolculuğa çıkardılar.

            7 Türk Cumhuriyeti’nden ve yurdumuzun 81 vilayetinden getirilen topraklar karıştırılıp, Gülşehir Şehitler Parkı’nda tüm vatan şehitlerini temsilen bir ‘’Şehitler Çınarı’’ dikildi. Çınarın gövdesine ilk toprağı halen Gülşehir Meslek Yüksekokulu’nda  öğrenci olan ve babası Güneydoğu’da vatani görevini yaparken teröristlerce şehit edildiğinde, henüz 3 yaşında olan Yılmaz Furkan TUNCEL’le birlikte şehit aileleri ve gaziler koydular.. Şehit oğlu Yılmaz Furkan Şehit olan babası Reşat Tuna TUNCEL’in Yozgat Boğazlıyan’daki mübarek kabristanından getirdiği toprağı da gözyaşlarıyla çınar ağacıyla buluşturdu ve şehitler rahmetle ve minnetle anıldı.

   Şehit yakını Münire KORKMAZ hatırlandıkları için çok mutlu olduklarını inşallah bu çınar tüm şehitlerimiz adına büyüyecektir. dedi. Şehit yakını Dursun ÇAĞLAYAN'da kendilerine gösterilen ilgiden ve yakınlıktan çok mutlu olduklarını belirterek bu etkinliği düzenleyen herkese teşekkür ederim dedi.

Programın hazırlanmasında  Gülşehir'de görev yapan Öğretmenlerimiz Ümit KILIÇ, Selçuk DOĞAN, Ahmet SEZGİN, Ali AKBULUT, Özgür YILDIRIM görev aldılar.