Ankara ve İstanbul’da toplam 3 cinayetin faili olarak aranan Atalay Filiz’in yakalanması için yürütülen soruşturma da ilginç bir detay daha ortaya çıktı.
Aranan şüpheli Filiz’in tarih öğretmeni Fatma Kayikçi’yi öldürdükten sonra Adapazarı’na gittiği ve ismi açıklanmayan bir kadından 3 bin lira para aldığı iddia edildi. Kadının polis tarafından ifadesi alındığı öğrenildi. Öte yandan şüphelinin İzmir’e giderken birkaç otobüs değiştirdiğı kimlik bilgilerinin ortaya çıkmaması için mola yerlerinden otobüslere bindiği öğrenildi.
Tuzla’da tarih öğretmeni Fatma Kayıkci’nin de aralarında bulunduğu 3 kişinin öldürülmesiyle ilgili olarak yürütülen soruşturmada yeni bir gelişme yaşandı. Katil zanlısı olarak aranan Atalay Filiz’in İstanbul’da işlediği cinayetin ardından Adapazarı’na gittiği ve burada bir kadınla görüştüğü belirlendi.
AVUKAT OLDUĞU İDDİASI
Cinayet Büro Amirliği ekipleri tarafından sürdürülen soruşturmada katil zanlının, R.A. adlı kadından 3 bin TL para aldığı bilgisine ulaşıldı. Bunun üzerine soruşturma derinleştirildi. Polis; avukat olduğu iddia edilen R.A. adlı kadının ifadesine başvurdu. Katil zanlının, aile dostu olduğu iddia edilen R.A., polise verdiği ifade de "Atalay 28 Mayıs günü, ihtiyacı olduğunu söyleyerek 3 bin lira istedi ben de verdim. Ama cinayet işlediğinden haberim yoktu" dedi. R. A. ifadesinin ardından serbest bırakıldı.
 Filiz’in konuştuğu kadının cep telefonundan kimi aradığının tespit edilmesi çalışmalarının sürdüğü öğrenildi.
Öte yandan şüphelinin İstanbul’dan İzmir’e giderken birkaç kez otobüs değiştirdiği, kimlik bilgilerini vermemek için mola yerlerinde araç değişikliklerini yaptığı belirtildi. Şüphelinin yakalanması için sürdürülen operasyon aralıksız sürüyor.